Merhaba 2 aylık hamileyim bacağımda ve karnımda çatlak oluşmasından korkuyorum önerebileceğiniz sizlerin kullandığı yada yaptığı bir şeyler var mı ?
Çatlak oluşmaması için
Gamzesel gebelik okuluna gidiyorum doktorlar lierac kremi onerdiler icerigi temz olarak. Bio oilin icerigi temiz dgil. Bu kremin yani sira pamuklu kiyafetler giymeniz ve bol bol su icmeniz gerekmektedir dediler. Badem yagi hindistan cevizi yagi veya zeytinyagi hic bir ise yaramiyor bos yere kullanmayin dediler. Birde guneslenmeyi onermediler catlama ihtimalini cok arttiriyormus hamileyken guneslenmek
Gamzesel bazı hastanelerde ucretsiz gebelik egitimi veriliyor tum konular uzerine dogumdan emzirmeye.. 4 hafta surecek bir egitim buda ve gittigim hastanedeki kadin dogum doktorlariyla beraberiz hep. Gectigimiz hafta nefes egzersizleri ve sancimiz geldiginde bebegin kanala girmesi icin neler yapmamiz gerektigi uzerine plates yaptik ayni zamanda doguma kadar olan surecte yapilmasi gereken sporlar v.s. ogretildi.. ilk haftada catlak, hamilelik sebebi ile yuzde olusacak olan lekeler ile ilgili onlemler ve daha bir cok konu uzerine egitimler aldik.