Aysegulgnc preg_tug Şimdi şöyle biz Karadenizliyiz bizde adet ilk bebeğin odasını gelinin anne ve babası yapar ama bunu uygulamak tamamen bize kalmış He saçmamı bu adet aşırı aşırı saçma mesela biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz daha doğrusu yapmak istiyoruz ama uygulayan varmi evet var
minikoannesi123 İlk defa duydum böyle bir şey. Kendi ailem de bilmiyor, kayınvalidem biliyorsa da bir şey demedi😊 hatta bebeğin besigini kayınvalidem aldı, elektrikli ana kucağını da annem aldı. Onun haricinde içlerinden gelen kıyafet vs. aldılar.
Ipek_2017 Mavii- Aşırı hakılı bir yorum. Yatak odasını da kız tarafı almamalı bence saçma adetler. Eşimle ortak almıştık hoş herşeyimizi ailelerimizi çok karıştırmadık. Ama her naneyi kız tarafına aldırıp torun bizim gelin bizim derler . Çocuğu yapan odasına da beşiğinide alsın zahmet
Ruyagibi1 Sumeyye237 ay uyuz oldum kaynanana ne oğlu varmış sanki eşi değilsin gibi bu ne istediğini alırsın ona neymiş 😒😒
Ebus2045 preg_tug ay bunlarda şunu kız tarafı alsın şunu erkek tarafı alsın ne saçma boşver canım sen yapan alsın çocuğunun eşyalarında en azından kimse kendini çocuğun üstünde hak sahibi hissetmez. Bunu ben aldım bunu ben yaptım lafı olmaz. İnsanlar artık o kadar saçmalıyor ki yok evlencekler erkek tarafı şunu alsın kız tarafı bunu aldım almasın efendim evlenmek isteyen kendi alsın.
Uselemekndz preg_tug valla canım ben de görmediğim duymadığım şeyi kaynanamlardan duydum bana da öyle dediler yok kıyafetlerini beşiğini falan hep kızın annesi alırmış bence işine geldikleri gibi davranıyorlar . Bilerek aldırtmadım kendileri 1 gram şey yapmadılar benim annem babam mı yapacak . Yapacaktı ama istemedim enayi gibi kullanmaları hoşuma gitmedi açıkçası . Eşimle ben aldım olması gereken bence de o yani
Haticezk preg_tug evlenmişsin ortada kız tarafı diye bir şey kalmamış siz ayrı bir ailesiniz çocuğunuz oluyor çocuk sizin olduğuna göre eşyalarını almak size düşer aileler içinden gelirse hediye alırlar olur biter o ne demek böyle gelenek diye geri kafalılık yapıp birde insanları üzüyorlar artık aşsınlar şu adet işlerini ya 🥴
Mutluemos preg_tug benim kaynanam da aynısı söyledi de takan kim umrumda değil param var aldım alırım da bu çocuk annemin değil benim ben ihtiyaçlarından sorumluyum gücüm neyse yaparım. Ha bu arada kaynanam da 4 tane yelek almış 400 liraymış 1 haftadır söyleniyor.
Ebebe Bu Karadeniz adeti mi ya ben trakyaliyim ilk defa böyle bi şey duyuyorum. Ayrıca oğlunun kazancı onu ne ilgilendirecek artık onun parası sanki saçmalık