Myasminn Lugesyaa Bugün yaptırdım canım, kesin sonuç vermemekle birlikte en azından aklında soru işareti kalmasını engelliyor bence.
Deletedmom_103 Lugesyaa bugün çıktı sonucum çok şükür tertemiz en azından aklımda soru işareti kalmadı
Selinakbas Lugesyaa Canim yaptırmanı öneririm %85-90 doğruluk oranı var ama en azından öğrenmiş olursun sonucu
Merve997788 Lugesyaa ben önermem canım doktorum da bana önermedi zaten aklında soru işareti kalmasın diye yaptırırsan sonucuna göre aklında soru işaretleri de oluşturabilirsin çünkü yanlış sonuç verme olasılığı da yüksek bir test onun yerine doktorunla konuşup detaylı bir şekilde ultrasonda bebişin organlari ense kalınlığı ve burun kemiğine bakılabilir ben öyle yaptırdım sadece kan alınmadı yani
crazymommy Selinakbas Aslında doğruluk oranı 0 .. İhtimal testi. Testiniz aşırı riskli çıksa mesela ⅒ diyelim. En en en kötü bir ihtimal söyledim. Bebeğiniz o 9 sağlıklı bebekten biride olabilir o hasta olan 1 bebekte. Ya da risksiz çıktı tamamen temiz çıktı mesela ⅒.000 olsun. Doktor sağlıklı desin. Bebeğiniz o 1 bebekte olabilir bunu doğmadan ya da amniyosentez fetal dna testleri yapmadan bilemezsiniz. O yüzden bu doğruluk oranı 0 olan bir test. Sadece ihtimaller üzerine kurulu. Sizinle aynı değerlere aynı yaşa aynı özelliklere sahip anneleri değerlendirerek ihtimal hesaplaması yapıyorlar. Yani sadece bi ihtimal..
minikmucizeemaak Lugesyaa Doktorumun önerdiği her şeyi yapmak istiyorum, güveniyorum. Önermişti bana yaptıralım diye 31 inde yaptırdım 1 inde sonucum çıktı, çok şükür temiz sonuçlar aldım🤲🏻 Sağlıkla kavuşalım bebeklerimize inşAllah♥️ Bence yaptırmalısın 😌
mihrimacan minikmucizeemaak hemen sonuç çıktı mı ben de yaptırıdm ama doktor bir ay sonra çıkıyor dedi😑
Merve997788 Lugesyaa çevremde çok var ikili testi riskli çıkıp aslında risksiz olan boşu boşuna hamilelik süreçleri kötü geçti
Esragulbaz Merhaba Benim ikili test sonucum da normal çıktı , (ense kalınlığı ve kan sonuçları hepsi de normal)fakat benim yaş ileri olduğu için (39) sıvı alınarak yapılan testi önerdiler bana o test sıcak gelmiyor , siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Tetty Esragulbaz Esragulbaz Bence sıvı alınması riskli bende 36 yaşındayım nifty testi yaptırıcam fiyat olarak biraz yüksek ama en neti o
Busakturk Esragulbaz sıvı alımı çok riskli ve zararlı bence benim doktorumda hiç bir hastama önermiyorum ben isteyenlere kendi isteği ile yapıyorum dedi
Cgllay Esragulbaz merhabalar o sıvı alınarak yapılan testi cok önermiyorlar diye biliyorum sanırım düşük riski oluyormus. Benım ıkılı testim riskli cıktı. Dpktorum bu sonuclarda korkulacak bisi yok dedi yanılma payı cok yüksekmis zaten. Ben fetal dna yaptırıcam nasipse. Miniminnacıkta olsa insanın icin bi kurt düsürüyolar yanı ıcımız rahat etsin dedik. Fetal dna dan sonrada üçlü ve dörtlü testede gerek kalmıyormus ayrıca onun ıcınde yaptırmak istedim.
crazymommy Benim sonuçlarım riskli çıkmadı. Ama doktorlar 10.000 ihtimal altı herkese amniyosentez öneriyorlar ve korkutuyorlar. Devlette yaptıracaksan ikili testi bu yüzden önermem. Özelde güvendiğin bi doktorun varsa sonuçlarla seni korkutmayacak birisiyse ve sende riskli çıkarsa aşırı kuruntu edip üzülmeyeceksrn yaptırabilirsin. Ama aslında aşırı saçma bir test. 1/250 çıkınca mesela riskli sayılıyorsun. Ve aşırı korkuyosun üzülüyosun kaç kişi gördüm forumdada çevremdede. Ama halbuki o riskli çıkan sonuç bile bir ihtimal.. Seninle aynı değerlere aynı yaşa sahip annelerin çocuklarında 250 sinden 1 i hasta diğer 249 u sağlıklı oluyor demek. Yani sen o 1 de de olabilirsin 249 da da olabilirsin. Bu ihtimal 1/ 10.000 çıksın mesela. Aaa sonuçların çok güzel desin doktor. O 10.000 taneden 1 i de olabilir bebeğin olmayadabilir. O yüzden sadece ihtimaller üzerine kurulu test saçmalık. Kesin sonuç için bütçe varsa fetal dna yaptırılabilir. Ya da detaylı ultrason beklenebilir. Dünyanın en saçma testi ve insanın hayatını zehir etmekten başka bir işe yaramıyor. Benimkisi riskli çıkmadığı halde doktorun korkutmaları gerçekten şaka gibiydi.
Cgllay crazymommy o kafar haklısın ki yaniii, doktordan doktora da degısıyor bak bnm doktorum korkulacak bisi yok demesine ragmen icim huzursuz oldu bidaha ıkılı tarama tesı yaptırdım ayyy doktor öle bir yazmıs ki bana beton gibii yanıı insana panik yaptırıyorlar resmen direkt whatsaptan risk cok yüksek gelin bebegin sıvısını alalım vs abi belki o an bisi olcak dısardayım yanı pat die öle söylenir mi kaldıki dedigin gbiii ıkılı tarama testi ıhtımalller üzerine ve yanılma payı oldukca yüksekmis cok baktım okudum
sevaldqn1 crazymommy bu bilgine aşık oldum bak 2 oldu bu çok güzel araşıtirip bilgilendiriyorsun bu konuda🫶
Elifdeva crazymommy merhaba resim yuklemesi yapamadim ama sonuclari yazYim banimk8ne bi karmisiniz bugun aldim sonucu yuksek riskli dediler kordondan sivi alinarak yapilan bi test varmis onu yaptir dedi dr. Kombine risk : 1:281 Ikili test: 1: 91 Yaş riski: 1: 167 Trisomy: 1: 10000 Buarada yasim 37