Nssakya annemde suan hala aynı kemoterapiden sonra ilk 1-2 gün gayet iyi çünkü henüz etki göstermemiş oluyor fakat etkisini gösterince aynı belirtileri yaşıyoruz 🥺 mide bulantısından birşey yiyemiyorlar haklılar ama bunu geciricek olan yine bişeyler yemek çünkü yemedikçe kan değerleri daha çok düşüyor ve bu sefer toparlamaları da baya uzun sürüyor. Çok bir çaresi yok bu durumun yatıp dinlenmesi gerekiyor eger değerler çok fazla düşerse doktoruyla iletişime geçerseniz iğne vs. Verebilir toplarması için ama suan ilk kemoterapiler için gerek görmeyip daha sonra da verebilir kendisi gerek görünce . Siz bol bol kelle paça , ilik çorbası ,yeşil mercimek , Antep fıstığı yaban mersini , kuruyemiş , hurma pekmezi falan kullanın annenize . Ya pekmezi sulandırıyordum bardakta gece uykudan uyandırıyordum annemi kalkıp içip yat diye ne zaman boş oturuyor görsem siyah çekirdekli üzün götürüyordum boş oturma bunları ye hemen diye ve benim annem asla yemek istemeyen inatcı biridir . Ama çabuk iyileşmelerinin tek çözümü bu .Sadece kemoterapi sonraları bile beslenme işini sıkı tutsanız inşallah toparlar hemen 🙏🏻