Mvidiyebiri çok üzgünüm ama suçlu hissetmelisin. Doktorum bana “içtiğin sigaraları fitili ateşleyen çakmak gibi düşün, kaçıncı çakmağın fitili ateşleyeceğini bilemeyiz, ilki de yapabilir milyonuncu da. Karnında sana muhtaç biri var, ona bu kötülüğü yapmaya hakkın yok ama sen bilirsin senin vicdanına bırakıyorum” demişti. Ama başka bi doktor da günde 5 taneye kadar içilebildiğini annenin stres yapmasındansa sigaranın daha zararsız olduğunu söyledi. Benim de içime o 5 sigara diyen doktor geldiği için onu dinlemiştim. Taa ki detaylı ultrasona kadar:) detaylıda tansiyonumdan dolayı plasentadan bebeğime yeterli oksijen gitmediği ortaya çıktı ve bu durumun sigarayla bağlantısı olduğu gerçeği.. kendimi o an o kadar kötü hissettim ki.. içimde minicik bir canlı ve ben ona kötülükten yapıyordum.. o andan itibaren sigaradan istemsizce tiksindim, içemedim. Ve inan bazen günde 1.5-2 paket sigara içerdim 11-12 senedir de içiyordum. Gerçekten o duyguyu anlatmam tarifsiz, anlatamam yani. Erken doğum riskleri, ölü doğumlar, hastalıklar… ilk 25 hafta falan hiç içmek dahi istemedim ama şuan 29+5’teyim aşşırı canım istediği zamanlar oluyo, bi iki çekip atıyorum o bile vicdanımı mahvediyor. Ama artık bebeğim büyüdü onun rahatlığıyla istiyor sigara canım:) eşime de diyorum doğum yapar yapmaz ilk işim sigara içmek olcak:) lütfen içmemeye çalış, inan çok acı durumlarla karşılaşabiliyorsun, he karşılaşmamaya da bilirsin. Ama risk almaya değer mi? Unutma, içinde sana muhtaç minicik bir can var🌺 o küçücük kalbe, küçücük ciğerlere kıyma ❤️ sen annesin, bebeğin için her şeyi yapabilecek güçtesin 🌺🌺