Herkese iyi gelen şeyler farklı oluyor. Deneyip bulmak gerekiyor.
Ben 4 ay boyunca düzgün beslenemedim. Su dahi içemiyordum. Serum takıyorlardı, serumu sanki damardan değil mideden veriyorlarmış gibi serumdan sonra bi daha kusuyordum. Eşim yediğini kustun tamam ama yemediğini bile kusuyorsun diyordu. :/
Prilam zaten doktorların önerdiği ilk şey. Benim mide bulantımı kesmiyordu ama kusmamı azaltıyordu. Prilam almadığım gün banyodan çıkamıyordum, aldığım günler 5-6 defa falan kusuyordum.
Çubuk kraker öneriliyor ama bana tereyağ kokuyordu, onun yerine gün içinde galeta atıyordum ağzıma. Mide boş olunca daha çok bulantı yapıyor ve kusmak çok zor oluyor.
Bazılarında muz işe yarıyor ama ben ilk trimesterde nefret etmiştim muzdan.
Yeşil elma da önerilenlerden. Naneli şeker ya da sakızlar da ağızdaki tadı düzelttiği için biraz azaltıyor. Kusmuyorsanız salatalık yemek belki iyi olabilir ama kusuyorsanız hiç tavsiye etmem. Salatalığı kusmak işkence bence 🤢 leblebinin mide asidini dengelediği söyleniyor. Çiğ kuruyemiş de öyle.
Bana doktorun önerdiği, önerdiğim herkesin iyi geldiğini söylediği şey sabah aç karnına 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi, 1 çay kaşığı bal ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp içmekti. Bir de akşamları eşim taze zencefilden limonlu ya da ballı çay yapardı. Gece uyanıp kusmazdım en azından. Tadını sevmediğim için zorla içerdim ama rahatlattığı de bir gerçek.