imera_fera123 AygyulSina haklısın canım benim doktorum yoktu ebeler vardı işte. Yarın tekrar gideceğim
AygyulSina imera_fera123 var mi kanaman bisey suan varsa durma 1sn hos bana kalsa daha simdiden git ya
imera_fera123 parasetamoll canım haklısın etraftaki insanlar beni korkuttu. Alttan bakınca Doğum başlıyor felan dediler. Ben de yarın gideceğim. Rabbim evlatlarımızı bağışlasın
tugbaarya Post sahibi ve diğer arkadaşlarım . Vajinal USG veya tus veya başka vajinal bakılan muaneler asla düşüğe. Erken doğuma veya açılmaya sebeb olmuyor etrafdakilere aldırmayın olanlarda ancak zaten başlamış birşeyi hemen ona bağlıyor. Şöyle anlatayım ilk oğlumda aşırı hızlı kilo aldığım ve buna bağlı olan olmayan birçok riskim vardı buyuzden ta ilk günden doğuma kadar hep vajinal bakıldı . Ve haftada bir bazen iki kere giderdim. Ufak tefek şeylerde hastamedeydim. Cokmu sansliydim o kadar riske rağmen alttan bakılarak birşey olmadı . Yoksa gercekden birşey olmuyormu siz düşünün . :) Üstelik 34 de bir cm açıklık vardı o kadar muane ye rağmen 44 de sezeryan oldum . Kizimdda iyiki Dr bakmış başka drlarla bakmamis di hiç sancısızo8 cm mi ne açılma vardı apar topar ameliyathane :)Demem o ki korkuyla ne olur Dr dan kaçmayin. Normal dışı her ağrı lekelenme özellikle pıhtı sancı kasılma basınç ishal aşırı iştahsızlık hamilelikte fazla kilo kaybı alımı vs bunlar hep riskli şeyler bakmadan Dr nereden bilecek durumun ne olduğunu .lütfen böyle konuları en azından Dr muza danışın . Risk varmı vs zaten öyle birşey olsa Dr lar bunu niye yapsın yada böyle bir muaneden snr böyle olacağını bile bile neden bir bebeğin erken doğmasına göz yuman öyle değil mi ha birde koyu kahverengi bir şeyse akut bir kanama değildir. İçeride olan ve snr vücudun attığı bir şeydir . İçeride kala kala renk değişimine uğradığı için kahverenginin alıyor . Am ayinede tekrar eden bir şeymiş lütfen ihmal etmeyin uzun di ama kusura bakma:)
imera_fera123 tugbaarya Tuğba Hanım ne güzel yazmışsınız. Size şöyle anlatayım. Fındık büyüklüğünde bir kahverengi lekelenme geldi, hafif krem renkli sümükümsü bir akıntı geldi canım. Şu an bir şey yok. Ne ağrı ne akıntı. Kızım da hareket ediyor şükür. 17 gün önce aynısı yine olmuştu.
imera_fera123 Varol ayaniz Hatunnn Ceyfer Tugbaylmaz- Tgbylmz Esomami AygyulSina 1850 Misskaynak parasetamoll Buse01 tugbaarya Zeynp ebru23 reinamm Zeynp Esra7261 ebrarecem Lilbaby Esra7261 Dimple23 Haribo Kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Doktora gittim, kızdı biraz. Sonra alttan muayene yaptı. Bir şey çıkmadı kızlar. Çok şükür. Mantar varmış. Rabbim hepimizin evladını bağışlasın, hepsinin zamanında gelmesini nasip eylesin. 🙏🙏💕💕
imera_fera123 AygyulSina canım hiçbir şe yok şu an. Anlıktı. Fındık büyüklüğünde bir kahverengi lekelenme geldi, hafif krem renkli sümükümsü bir akıntı geldi canım. Şu an bir şey YÖK. Ne ağrı ne akıntı. Kızım da hareket ediyor şükür.
Zeynp imera_fera123 hastaneden kaçmak neyin nesi Doktor bakmadan nasıl bilecek be canım Bebekte problem olmayabilir ama belkiaçıklığın var belki yumuşama var Belki yatış vermesi gerekiyor
reinamm imera_fera123 hastaneden kaçıp buraya yazmak neyin kafası gerçekten?? Ben geçen gün agrıyla gittim beni de alttan muayene etti birşey çıkmayınca tahlil istedi. Bu haftalarda açılma daha hızlı oluyormuş. Bişi olursa suçluluk hissedersiniz. Doktora gidin bence🙄
tugbaarya imera_fera123 lütfen kontrole gidin . Korkarak sadece acabalara mi mahal veriyorsunuz. Bahsini ettiğin şey evet nişana benziyor ama bu Nisan seysi kişiden kişiye değişiyor . Ve evet şükür bebeğin hareketli olması iyi bir olgu ama bazen de sadece buna bağlı kalmamak lazım . Lütfen kötü olduğunu düşünmeyin tabi ama tekrar etmiş. Demekki içeride bir yerlerde bu organ veya başka yerinizde olabilir bir kanama olmuş ve durmuş kurumuş vücut ancak atmış snr tekrardan olmuş . Bu yüzden dedim ihmal etmeyin . Durduk yere gelen birşey olamaz şayet ki herhangi bir pıhtılaşma için iğne ilaç kullanmiyorsaniz.
Lilbaby imera_fera123 çok yanlış yapıyorsunuz şuan. Geçen çarşamba karnımda kıpır kıpır oynayan bebeğimle eğlenirken tuvalete gittiğimde kahverengi lekelenme gördüm ve hemen hastaneye gittik. Hem ultrasonla hemde alttan bakıldı açılmam olup olmadığını ve kanama devam ediyomu diyr kontrol etmek amacıyla ve bebeğin plesentasında kanama alanları görüldü hemen yatışım yapıldı. Devam eden bir kanamam ağrım veya bebekte haraketsizlik yoktu ancak sıkıntılı bir durum olabileceği için 2 doz progestan iğne yapılıp sabaha kadar serum verilip kontrol altında tutuldu. Şimdide 1 hafta evde dinlenmedeyim. Hastaneden kaçtım diyosunuz gerçekten anlam veremiyorum 🤦🏻♀️
reinamm imera_fera123 çatı muayenesi doğuma yakın bakılır dr parmaklarıyla bakar. Alttan muayene ultrason cihazıyla bakar. Hani şu prezervatif geçirilen alet. Mutlaka görmüşsündür. Korkacak bişi yok yani. Yerinde olsam yarını beklemezdm.
Dimple23 imera_fera123 benim bildiğim nişan pembemsi bi renk olur kahverengi leke bayat beklemiş kan demektir ama siz yinede muayenenizi olun hepimiz olduk korkmayın Allahın izniyle bişi olmaz ...geçmiş olsun
imera_fera123 tugbaarya tamam yarın gideceğim Tuba Hanı. Belki de vajinal mantar var. Bilemiyorum. Yarın gidip rahatlatacağım. Tekrarladı çünkü
ebrarecem imera_fera123 altan muayene erken doğuma sebep olmuyor günü yaklaşıp kanala inmeyen bebeğe uyarı vermek amaçlı bilerek dürtüyor bazı doktorlar sanırım bunu okudun ama o bilerek yapılan birşey. Alttan baktırmanda fayda var belki önemli birşeydir yatışın yapılması gerekir belki daha fazla ayakta kalma dinlen diyecek