EUROPH Baştaki sayı 1 den 6 a kadar sıralanır. 5,6 en iyi, 3, 4 orta oluyor. İlk harf hücre bölünmesini gösteriyor en iyi A oluyor. 2. Harf tutunması için hücrenin plesantayı oluşturacağı kısım. C olanları genelde tutmaz gözü ile bakıyor dr lar. Yine en iyi A oluyor. Kaliteye cok odaklanmayın. Mesela 5aa olup tutmayan çokken 3bc ile tutan çok oluyor. Benim 2AB ikiz tuttu mesela.
Benim Beylikdüzü Medicana’da 23 tane yumurtam toplandı özel kliniği olan bir dış doktordu ama. 23 yumurtamın 14ü döllendi. Aslında muazzam bir sayı. Biz 10’unu dondurttuk. O doktor ve embriyolog bana embriyolar en iyi kalite demişlerdi şimdi söyledikleri numarayı hatırlamıyorum ama en iyisi neyse o demişti doktor. Anlıyorum ki onların dolandırıcının tekiymiş. Zaten araları da ebriyologla çok iyiydi doktorun salak salak şakalar yapıyordular işlemde. Sonra benim ilk iki tek embrio transferim tutmayınca ben özel sektörü bıraktım Cerrahpaşa’da tanıdık vasıtasıyla Prof akademisyen bir doktor buldum. O embriyoları İstanbul Tüp Bebek merkezine taşıttı hoca bana. Oradaki laboratuvarından o kadar memnun kaldım ki.. Beylikdüzünden embriyoları alırken bana kalitesine dair hiç bir belge vermediler. İlk aksilik burda başladı. İstanbul Tüp bebekteki embriyolog dedi ki o zaman söyledikleri kalitede değil. Gerçekten de oradaki testlere göre en iyi kalite dedikleri yumurtam 2AB BLAST çıktı. 😱 Kızın bana söylediğine göre 2 hücre bölünmesinde bırakılmış, blast aşamasında bırakmışlar gelişimi tamamlatmamışlar aslında. Mesela 5 6. kalite de neredeyse blastokist çatlamama aşamasına geçiyor tutunma şansı daha yüksek yani. 3. gün embriyosu olsa normal ama 5. gün embriyosunun benim gibi iyi kaliteli yumurtası olan biri için 2de kalması çok saçma. Allah belalarını versin resmen daha o hastanede kaç defa daha transfer yapacaktık Allah bilir. Bakınca kalitesiz bir rakam 2AB ama Cerrahpaşadaki doktorum Pelin Öcal tek atışta tutturdu ikiz 🥰🥰 Herhalde şansım embrio 2AB aşamasında bırakılsa da kalitesi iyiydi diye düşünüyorum. 5 günlük dedikleri embrio 3 günlükten az sanırım. Allah belalarını versin özel sektörde neler dönüyor görün işte.. 🤬😡😫