Kubra1212 Şuan ki iş yerimden çıkıp,iki gün sonra başka bir işe gireceğim rapor parası alabilir miyim doğumdan sonra? Doğuma 3 ay var şuan doğum izinime çıkmama 1 buçuk ay kaldı. Bilgisi olan var mı
2minnosannesi_ Kubra1212 benim bildiğim doğum izinde 90 gün sigortalılık süresi gibi birşey var rapor başlamadan çıkarsan sıkıntı olacağını düşünmüyorum canım
Harika_97 gulsumd1 merhabalar çalıştığım yerden ayrıldım 90 iş günü sigortalı olma kuralına uyuyorum fakat doğum parası almam için çalışıyor gözükmem gerekiyor fakat karnı burnunda eleman almıyorlar tanıdığımızın yanında işe giriş yapsam doğum izni raporumu oraya teslim etsem bu haktan yararlanabilir miyim birde sigorta pirimi ödemem gerekir mi rapor verdikten sonra
mylittlebabym Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olmalı. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor. -Kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor. Rapor süresince yani 112 gün içinde işyerinde çalışmamak şart.