Nurkoylms Kizlar ikiz bebege hamile olanlar betaniz kac cikmisti ilk baslarda benim 6. Haftada 41 bin cikti saglik ocagindaki doktorumuz ikiz olabilir dedi ultrason icin yarina randevu aldim sizce ikiz olabilirmi
Asistan-mom Nurkoylms öncelikle şöyle soylim Beta hcg ile ikiz anlaşılmaz yani alakası yoktur Beta yüksek ikizdir diyemeyiz çok düşük beta ile çoğul gebelik yaşayan var Yani betayla alakası yok en iyi tespit USG ile belli olur Ayrıca benim de 5 haftada 15 bindi Ama tek bebekti
Nurkoylms Gizem60 yok ama saglikocagindaki doktorumuz öyle dedi degerler cok yuksek cogul gebelik olabilir dedi
Asistan-mom KumCi evet işte bak aynen dediğim bu Kuzenimin 500/600 civarıydı İkizdi USG ile tespit edildi O zaman ona da deseydi ikizdir diye Düşük degerle ikizlere hamileydi Yani beta belirlemez bunu bizzat Dr ile konuştum Tecrübem olmasa yazmazdm buraya 🥰 arkadaşın da hakkında hayırlısı olsun
Annesininmelei KumCi benim adetime 13 gün var 1360 çıktı. Erken gebelik olmuş. Bebek 1, 2haftalık dedi doktor. Ben Bu değer çok yüksek diyince normal bir değer dedi. Bence acaba ikiz olabilir mi diye düşündüm. Ama ailemde ikiz öyküsü hiç yok.
ikizprensesannesi @Asistan-mom Benim trasferden sonraki test günümden iki gün önce 573 tü iki gün sonrası 1263 bu değerle doktorum bana çoğul gebelik olabilir dedi . Betayla baglantısı çok erken haftalar için var diye düşünüyorum öyle olmasa doktor şüphe etmezdi değil mi ama sanırım adet geçtikten sonra çok fazla artabiliyor kişiden kişiye değişiyor ve o çoğul gebelik göstergesi değill. Benim 1263 çıktıgı gün adet günümdü.
Asistan-mom ikizprensesannesi evet Belki de her Dr bu konuda farkli düşünüyordur ama genel olarak betayla bağlantısı yok ben acilde kan verdiğimde betam öyle yüksekti ki 5 haftalık gebeliğe acil Dr bana dedi ki bu gebelik yaklaşık ⅞ haftalık Düşünün biz şok olduk hayır ya dedim esime mumkun değil benim regl olduğum gün belli yanii ertesi gün Dr muayesinde 5 hafta olduğunu soyledi doktorum ve sordum çoğul mu acaba diye.. yüksek olabilir betaya bağlı hiç bisey soyleyemeyiz dedi
Asistan-mom Nurkoylms hayırlısı olsun Yarın yazın bari Bu konuda siz de sorun bakalım Dr ne diyecek size 😀