Kızlar burda Aden ismi hakkında yazılan yorumları görünce yazmak istedim. 🤗 Bende kızıma Aden ismini verecegim insaallah ve emin olun ki sadece internet uzerinden bir araştırma da yapmadim ozellikle dil bilen egitimli insanlara sordum bunu. İbranice ve arapca bilen tercüman bi arkadaşım var bir cok kitap çevirisi yapmis birisi.. Aden ismi konusunda bizde kararsız kalmıstık Kuran’da cennetul adn olarak geciyor telaffuz farkli oldugu icin sıkıntı olur mu diye. Internette ad kavmi demek vs yazan bilgi dogru degil. Arkadaşıma sorunca içim rahatladı İbranice de de arapca da cennet anlamında kullanılıyor dedi hatta İbranilerde ‘eden’ olarak daha yayginmis ama aden olarak da kullananlar varmış dinen de anlam kötü olmadıkça herhangi bir sorun olmuyor zaten bir çok peygamber ismi de İbranice. Gayrimüslim ismiymis falan yazıyorsunuzda bu mantığa göre İbranice olan peygamber isimlerini koymanın da doğru olmaması gerekiyor. 🤷🏻♀️ İslam da anlamlı isim koymak da şart değil ayrica, sadece kötü bir anlaminin olmaması gerekiyor. Velhasıl kelam Aden ismi İbranice ve cennet bahçesi demek😊