Bu testin kiloyla ilgisi yok yani ideal kilo aralığında olmanız gebelikte şeker hastalığı geçirmeyeceğiniz yada gizli şeker çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Burda ki amaç kanınızda ki insülin dalgalanmalarının önüne geçmek ilerde olası şeker hastalığına yakalanma ihtimalini önceden saptayıp erken doğum obez bebek su fazlalığı gibi olumsuzlukları egale etmek için yapılıyor. Yükleme genellikle 50 gram şeker içeren 150 ml hacmindeki sıvının tüketilmesi ile gerçekleştirilir ki buda ortalama bir dilim baklava yemekten farksızdır. Yüklemenin ispat edilmiş bir zararı yoktur zaten risk içeren testlerde en basit şeylerde dahi imza atarsınız bir şeylere bu öyle bir test değil zaten bunu önermeyen kadın doğum doktoru pek yok çoğu önerir çünkü kısa vadede şekeri saptamanın başka yolu yok ve şekerde gebelikte ciddi bir sorun dikkat etmek gerekiyor.
Bende yükleme sonrasında gizli şeker çıktı ve kilom gayet normal ve 27.haftamdayım 6-7kilo aldım normal sınırlardayım ve şeker karbonhidratlı beslenme şeklim falan yok ama yinede çıktı işte. Beş gün parmaktan kan takibi yaptım ve diyet uyguladım çok şükür insülin iğnelerine hiç bulaşmadan yırttım ama testi yapmasam belki durumlar o noktaya kadar gelecekti. Özetle mutlaka yaptırın çünkü şeker var mı yok mu bunu anlamanız mümkün değil.