femme ya böyle bişeyle meşgul falan olunca unutuyorum galiba acıyı ne zaman otursam uzansam çok kötü oluyırum gittiğim hastahaneden çok memnunum aslında ama farklı bi görüş almak iyi olur dediğiniz gibi

Yakınlarda bir üniversite araştırma hastanesi yok mu? Keşke gidebilsen , en azından yatış yaparlar, doğumu kontrol altına almaya çalışırlar

Ruya_burcu45 çam sakuraya gidiyorum zaten son gidişimde burda kal takip edelim ¾ saat aralıklarla nst taklım dediler yatakhane doluydu sanırım ama çok da şiddetli tiskli değilmiş sancılarım ben kalmak istemedim 2 yaşında bir kızım var evde me kadar kalıcağım belli değil belki bir ayı bile bulabilir kızımı emanet edemediğimden ben kalmadı. 🫤

Likayolcusu
    İkinci hamileliğiniz bir de nasıl ciğer geliştirici olmanız gerektiğini söylemez doktorunuz. Zaten ikiz bebekler erken geliyor doktorun bunu önerip yapması lazımdı. Bir seferlik özele gidebilirsiniz sizin durumunuzda olan ikiz annelerini hemen doğuma alıyorlar belki de tansiyon şeker vesaire başka şeyler de olabilir ve bebeklere zarar verebilir en azından hamileliğin son evresinde bir kez özele gidip aklınızda birşey kalmayacak şekilde muayene olabilirsiniz

Merhaba. Ben acilden giriş yaptım çam sakuraya gebelik zehirlenmesi dediler. 3 hafta doğum öncesi yattım 1 hafta da doğum sonrası doğumum orda oldu. Bu kadar sancınız varsa muhakkak ciğer geliştirici yapılması lazım. Bana yatış verip ertesi gün ciğer geliştirici yapmışlardı. 31. Haftadaydım. 34+4 te doğum yaptım ben. Ve benim hissettiğim sancım yoktu ama Nstde sancım çıkıyordu. Açılma olmak zorunda değil sancı doğum başlangıcı olabilir. Benim de 4,5 yaşında oğlum vardı ama ikizleri riske atamadım. Birileri bakıyor bi şekilde size yatış dedilerse muhakkak dinleyin derim. Sonradan sıkıntı olmasın Allah korusun.

ABoyAndTwinsBoysMoms bebekleriniz kaç kilo doğdu bir hafta hastahanede nasıl geçti çam sakurada küvezdeleermiydi yanınızda mı , emzirme olayı nasıl oldu çok bi soru oldu ama çok merak ediyorum sezeryan spinal mi yoksa normal bayılttılar mı sizi lütfen müsait olunca cvb veririmisiniz ikizlerle ne zaman eve döndünüz??

Likayolcusu bebeklerimin birinde gelişim geriliği vardı. Aralarında 5 hafta açıklık oluştu 30. Haftadan sonra. 31 de 1450-1900 ölçülmüşlerdi. Doğumda biri 2270 biri 1575 gr doğdu. Sakurada küvöz müsait olmadığı için başka bir hastaneye yönlendirdiler. Direk küvöze girdiler göremedim bile. Doğumdan 1 hafta sonra hastaneden çıktım. Sonrasında gördüm bebekleri. Spinal sezeryan oldum. Yaklaşık yarım saat sürdü. İğne yaparken vs acı olmuyor. Sezeryan sonrası inanılmaz ağrım oldu. Ama gebelik zehirlenmesinden dolayı bende çok fazla ödem vardı ve yaklaşık 30 kilo aldım. Onun da etkisi olabilir ağrımda bilemiyorum. Bebeklerden biri 3-4 gün kadar entübede kaldı. Sonra çıktı. Emzirmede de sağıp sürekli süt gönderdim. Başta küçüklerdi zaten mideden hortumla besleniyorlardı. Emme reflekslerinin gelişmelerini bekledik. Sonrasında emzirmeye başladım. Hergün gidip emziriyordum. Geri kalan zamanlarda da yine süt sağıp gönderiyordum. 28 gün küvözde kaldılar. Biri 2220 biri 3075gr olarak aldım.

Likayolcusu ilk yattığımda da perinatoloji katına çıkarıldım zaten. Orda hep ikiz üçüz gebeler var. Her gün takip ediliyor. Her gün nstye bağlanıyordum günde 3 kere. Sancım çıkıyordu çünkü sürekli ama ben çok bi sancı hissetmiyordum. Yani yer bulmak bile sıkıntı. Gerçekten acil olmayanlara yatış yaptıramıyorlar. Bana kesin yatış dediler ben yer olmadığı için 18 saat acilde bekledim. Normalde özel takipliyseniz zorlanıyorsunuz. Bazı hemşireler falan özellikle çok kaba. İnsanın moralini bozuyorlar ama doktorlar iyi gerçekten ve perinatolojide çok hoca var. Her sabah vizite 15 kişi birden giriyordu. Tek kişilik odaya düşerseniz çok rahat ediyorsunuz özel hastane gibi oluyor ama 2 kişilik oda çok zor oluyor gerçekten çünkü sürekli hemşireler girip çıkıyor. Her saat başı iğne , serum, ilaç vs için girip çıkıyorlar. Yani iyi bakılıyorsunuz ama zor bir süreç oluyor diyeyim.

ABoyAndTwinsBoysMoms bende o hastajanede perinata takipliyim canım az çnce acilden geldim yanlış ölçmediyse bebeğim gelişmiş geride olan birine 1800 birine 2200 dedi o kadar sevindim ki kaç haftadır 1800 olan 1500lerdeydi sevincimden sancılarım bile gitti nstdw sancı falan çıkmadı çok şükür bide ikisi makatto 2200 olan baş geliş olmuş diğeri hala ters yani şuanlık bi sorun yok 33+3 teyiz şuan 36/37 leri görebiliriz inşallah 🤲🤲 küvezsiz beraber eve döneriz inşallah bende ödem falan olmadı canım şuana kadar 8/9 kg almışım sadece göbeğim çıktı başka yok bakalım umarım sorunsuz geçer herşey rabbim siizn evlatlarımızı da size bağışlasın inşallah sağlıkla büyütün

Likayolcusu ay hadi inşallah sorunsuz geçer. Gerçekten küvöz yıpratıcı bir süreç. Ama sancıyı siz yine ihmal etmeyin. Zamanında sorunsuz bir doğum yaşarsınız inşallah 🥰🙏🏻