Aysnr0111 benimde riskli çıkmıştı amniyosentez ve fetal dna önerdiler (nift) testi. Ama ikisini de yaptırmadım . Zaten amniyosentez çok riskli bebegin ölümüne erken doğumuna ölü doğuma sebep olabiliyor. Fetal dna da fiyat olarak bütçemizi çok aştı o yüzden yaptirmadim . Perinatolojiye gidebileceğimi öğrendim devlette de varmış arastirma ve üniversite hastanesinde ama ben özeli seçtim. Perinatoloji uzmanı buldum gittim 35 -40 dakika kadar hem alttan hem üstten detaylı ultrasonla baktı bebekte bir sorun olmadığını bu testlerin guvenirliginin olmadığını kesin tanı olmadığını aldanmamam derektigini söyledi. Amniyosentezi riskinden dolayı fetal dnayi da yine kesin tanı olmadığını kesin doğru sonuç vermediğini gerek duymadığını söyledi. Bebek sağlıklı hiçbir anormallik göremiyorum dedi. Çok şükür Rabbıme. Bence sizinde öyle son anlarda bütün doktorların hemen hemen herkese down sendromu riski var dediğini duyuyorum . Kendine bu gebelik sürecini zehir etme derim . Aldanma hiçbir teste Perinatoloji uzmanına git ve görüşünü al muhakkak ona göre hareket edersin olmadi . O testlere giripte ne bebeğini riske st nede paranı çöpe. Oralara vereceğin parayla daha donanımlı bi hastanede doğum yaparsın prensesler gibi . Emin ol bebegin sağlıklı canım Allahın izniyle😘😚❤️