aycicegi22 bende henüz sürecin içerisindeyim ama kısacık bahsetmem gerekirse, 3 ay önce falan ilk başvurdum hemen başlamak istedim doktor önce vitamin kullanın sperm ve yumurta kalitesi için dedi vitamin verdi eşimle bana. 3 ay sonra adetin 3.günü gittim vajinal usgde baktı kist mist yumurtalar da problem vs var mı diye. Problem yoktu kan verdim o gün kan sonuçları da temiz geldi. (Gonal f, pergoveris) iğnelerini verdi. 5 gün kullan sonra kontrole gel dedi. Bes gün sonra kontrole gittim problem yoktu yumurtalar gelişmeye devam ediyordu. Tekrar aynı iğneleri yazdı sadece (Oxotide) iğnesini de ekledi. o da gelişen yumurtaların çatlamasını durduruyormus erken çatlamasın diye. Neyse bu şekilde ara ara kontrole gittim yumurtalıkların takibi yapıldı ve her gidişim de kan değerlerime bakıldı. E2, Lh, progesteron vs. Pazartesi günü kontrol var yumurtalar istenen boyuta gelirse çatlatma iğnesi yapılacak 2 gün sonrada yumurta toplama işlemine çağıracak. Sonra embriyoların gelişimini kontrol edecekler. Rahim kalınlığı vs iyise transfer için mani yoksa, embriyolarda gelişirse artık kaçıncı gün embriyosuysa 3,5 ona göre o gün gidip transfer olacağım. Ortalama 3-4 haftayı bulabiliyor işte tedavi süresi. Az kaldı bir aksilik olmazsa yumurta toplanacak benimde işte. Süreç de şu şekilde;
Ön görüşme
Muayene ve testler
Yumurta üretiminin arttırılması
Düzenli kontroller
Çatlatma iğnesi
Yumurta toplama (opu)
Sperm alınması embriyo oluşturma
Embriyo takibi
Embriyo transferi
Sonra 12-14 günlük bir bekleyiş 🤰🥰
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah 🫂