Merhabaaaa kızlar 21 haftalık gebeyim detaylı ultrasona gittim bu hafta doktor burun kemiğinin kısa olması dışında başka bir sorunu yok dedi %8 down sendromlu olabilir dedi başına böyle bişey gelen varmı?:(
Down sendromu
Ilyd-ozdmr1 bebeğin ultrason resmi var mı
Hemen canınızı sıkmayın başka doktora da gözüktünuz mu Ilyd-ozdmr1
Dogmadan korkmayin bence bizim de bebegin kalbinde beyazlik var dendi ama şükür doğdu hic sorun yok
Aynı şeyi banada dediler 21. Haftada 2 defa ölçtü doktor iki defada Kısa çıktı. Hemen panik yaptım tabi ağladım ettim o hafta fetal DNA yaptırdım sonuçlarım 1 haftada geldi tertemiz çıktı. Benimde burnum küçüktür kardeşlerimin de hatta oğlumunda genetik dedi o zaman doktor. Bide kız bebek yani fındık burunlu olacak kızım korkmayın. Eğer başka bir sıkıntı yoksa burun kemiği sadece kendi başına bişey değil. Down sendromlu olanlarda kalpte parlaklık,böbreklerde büyüme yada ense kalınlığı yüksek falan çıkıyor yani birden fazla belirti oluyor. Yine aklınız kalıyorsa benim gibi fetal DNA yaptırın ben şuan 33. Haftadayım
Ilyd-ozdmr1 canım %8 yüksek bir oran değil ve tek burun kemiği kısalığı gördüyse sıkıntı yapmamalisin… Rabbım bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insaallah
Ilyd-ozdmr1 var canım benim ikili tarama testim 1:50 çıktı yüzde doksan down sendromu dediler bi iki tane test önerdi biri çok riskli diğeri de çok pahalıydi yaptiramadim bende perinatolojiye gittim bebekte sorun yok dedi . Burun kemiğini doğru olcmemis ikili testi yapan doktor o yüzden hata varmış. Bence perinatolojiye git onlar daha farklı daha detaylı bakıyorlar. Bence gayet sağlıklı bebegin endişelenme hiç
Ilyd-ozdmr1 2 li testiniz nasıl çıkmıştı canm
Bende şuan 33+6haftalik gebeyim detaylı ultrasonda bebeğimde bağırsak parlaklığı cikti doktor dawn sendromlu olabilir dedi test önerdi hiçbirini yaptırmadım olsa bile doğacak sonuçta asla aldırmak yada ölü dogum yapmak aklıma gelmedi doğduktan sonra şansa kadere kaldı insallah sağlıklı bir bebek olur olmasada allahtan gelen başımızın üstünde yeri var o bize anca hediye olur ❤️
Ilyd-ozdmr1 merhaba benımde 2 lide herşey normaldi detaylıda ense kalınlığı 6.8 mm cıktı geri kalan herşey normal olmasına ragmen risk 10 kat artiyor dedi doktor nifty testi yaptırdık normal çıktı bir kriter belirleyici olmuyor ama yine de risk var ditip bizide korkutmuslardi insallah bişey yoktur diye düşünüyorum kilosu gelişimi nasıl haftasına göre sizin bebeğinizin
Bu testleri insanı afallatıyor bende 1 hafta önce detaylı ultrasona girdim, iki böbrekte de büyüklük ve ense 6.6 mm ödem görüldü, doktorum down sendormu riskinden bahsetti . Karından sıvı aldırmayı (amniyosentez) veya kan dan genetik test (nipt, fetal dna) yaptırmayı önerdi doktor. Karından sıvı aldırmak düşüğe sebep olabiliyor kan testide maliyetli, rabbim hepimize saglıklı evlatlar versin inşallah