Feyzaclk canım merhaba. Bi kaç kişi de yazmış olumsuz geçiren yazmasın diye. Benim lohusalığım çok rahat geçti o yüzden yazmak istedim. Annem o dönem kovid oldu hiç gelemedi kayınvalidem durdu yanımda, Allah razı olsun çok güzel baktı. Evet sinir olduğum şeyler tabiki oldu çünkü ilk bebek bişey bilmiyorum ağlıyo kusuyo sıçıyo afedersin🙈 insan ister istemez stres yapıyo dışardan da bi müdahale olursa iyice deliriyo insan doğal olarak. Kayınvalidemle tek problemimiz çok açık sözlü olmasıydı, arada kayınpederim gitti geldi, onun yanında kanamamı sorardı hangi memeni emdi diye sorardı bi kere uyardım sadece sorma milletin yanında diye sonra yapmadı. Ama maalesef çok hödük insanlar da oluyo laftan anlamayan. Birincisi kayınvaliden veya annen kim olursa önce bi 1-2 gün dene hangisinden memnunsan o kalsın yanında. Memnun olmadığını da açıkça söyle o an darılsa bile 3 gün sonra geçiyo. Şimdi sana arkadaşımı örnek vereyim kayınvalidesiyle asla anlaşamıyo o da mübarek geldi yaydı bi tarafını yattı, o dönem sana bütün evin işini yapacak yemek yapacak biri lazım, bir nevi hizmetçi gibi çocuğa senden başkası bakmamalı çünkü adapte olamıyosun. Bunu yapacak kişiyi yanına çağır. Arkadaşım hem kendi annesini hem kayınvalidesini gönderdi 1 haftalıkken daha, herşeyi de kendisi yaptı. Yalnız olmak durumunda kalırsan Ev işini tamamen ikinci plana atacaksın mecburen. Çünkü hiçbir şeye yetişilmiyo bırak bok götürsün. Çocukla yine ilgileniyosun ama hem ev işine koşayım hem yemek yapayım hem temizlik yapayım dediğin zaman insan bi yerde error veriyo Allah muhafaza hasta falan oluyosun o yüzden sadece dinlen ve çocuğa bak bu dönemde. Dediğim gibi kendini kiminle rahat hissediceksen onu tut yanında. Mesela benim annem son bi kaç gün geldi ama asla beni dinlemedi dua ettim yani iyiki kayınvalidem kalmış başından beri diye. Kimi anneler kayınvalideden beter oluyo. Ölç biç tart. Kalacak kimse yoksa da dediğim gibi önce çocuk ve sen ona yetişeyim buna yetişeyim dediğin zaman hem aşırı stresli geçiyo hem boşu boşuna yorulmuş oluyosun. 🤗 Allah sağ Salim kucağına almayı nasip etsin 😍 annelik çok güzel ve ilk zamanları aşırı hızlı geçiyo 😞 oğlum 2 yaşına girdi bile şaka gibi geliyo insana o yüzden sadece yavruna odaklan dışarıya kulaklarını tamamen tıka, hatta bazen eşini bile duyma 😘