Sitare21 Merhaba kızlar ikili tarama testinin haftasını kaçırdım, üçlü tarama yapalım dedi dr, sizlerden yaptıran var mi üçlü taramada ne gibi hastalıklar tespit edilebiliyor güvenilirliği nasıl acaba?
_brcu88_ Sitare21 çokta gerekli bir durum değil canım isteğe bağlı birazda yaa biz 2 liyi yaptırdık ama 3 lüyu yaptırmadık.. zaten 100.de 100 sonuç vermiyorlar
Lilinin-dunyasi Sitare21 bende aynı durumdaydım we malesef yaptırdım hatası en yüksek testlerden malesef benim yüksek risk çıktı ama çok şükür sağlıklı doğdu çocuğum
Alizee Sitare21 ben 13 haftada direk Nipt testi yaptırdım. Cevaplar daha çıkmadı. Ama Jinekoloğum ultrasonda her şeyin normal gözüktüğünü söyledi.bakalım.
Zeyneb_mihrap76 Ben ikiliyide üçlüyüde yaptırmadım çünkü yanılma olabiliyor arkadaşımın başına geldi bebeği için dowb sendromlu riski çıktı hamd olsun benek iyi sapa sağlam doğdu 1 yaşında bu testlerin yanılma payı var he varsayalım riskli çıktı saldıracaksanız yaptırın bana doktorum öyle demişti ben sadece detaylı yaptırıcam ondan doğum sonrası hemen müdahale oluyor ama Tabikide tercih sizin
Sitare21 Zeyneb_mihrap76 ayrintilida da down gibi genetik durumlar tespit edilebiliyor mu bilginiz var mı?
Sitare21 Zeyneb_mihrap76 ben de ayrintiliyibyaptirmak istiyorum devlette yapıyorlar mı ayrintiliyi?Siz özelde mi yaptiracaksiniz?
Sitare21 Dilekunal_ ikili testi 11 haftada 14.haftaya kadar yapıyorlar.Benim 14+0 di.Dr geçmiş dedi.3 lu test 16.hafta ile başlıyor bitişini tam.bilmiyorum
Zeyneb_mihrap76 Sitare21 ben İstanbul’da yaşıyorum özel bi hastahanede 1200 tl olarak anlaştık devlette sıra bulmak mümkün olmuyor
Momkids- Bende ikiliyi yaptım ve yüksek çıktı özel prof.kadın doğumcuya sonucumu göstermeye gittik hiçbir sıkıntı yok dedi boşuna üzülmüşsünüz dedi detaylıda herşey net görünüyor dedi yani olasılık doğru değil üzüldüğümle kaldım yinede siz bilirsiniz
Momkids- Güzel bir perinaholoji uzmanına yaptırın daha önce gidilmiş biri olsun devlette olabilir bazıları uzun süre bakmıyor 30/45dakka bakılması gerek
Sitare21 Balannebalcocuk sonuçta bi zararı yok sadece Allah korusun olumsuz bir sonuç söyleseler bile bu testlerin güvenilirliği çok değil psikolojiyi bozmamak lazım.Allaha sığınıp dua etmek en güzeli.
Sitare21 Benim bir arkadaşım hiçbir testi yaptırmadı çocuk doğunca farklı bir rahatsızlığı olduğunu pat diye söylemişler eşine. çok kötü olmuşlardı.Testler kendini hazırlamak için iyi olabilir.
Sitare21 Zeyneb_mihrap76 benim bulunduğum yerde sadece iki özel hastane var orda da radyoloji dr yapıyormuş 1500 dediler.Aslinda perinatoloji dr daha iyi olur diyorlar.Sizin yaptiracaginiz dŕ perinatolog mu?
Sitare21 Balannebalcocuk ikiliyi yaptığında ucluye gerek yok dörtlüyü yaptırmak yeterli diye duymuştum.Bir de ayrıntılı ultrason olursa yeterli bence. Rabbım hepimize güzel haberler ve sonuçlar almayı nasip etsin sağlıkla alalım bebisleri kucağımıza insaĺlah🤲