MUSU21 Onu aslında biliyorum küçükken onlar sallayarak uyuttugu için öyle tavsiye ediyor tabi büyüyünce çocuk sallanmiyor zaten istemiyor uykusu geldiğinde istiyor ama gece sallatmiyor onun çocuğu uzmanlık alanı var demem bebekken kendi haline ben uyuyan bebek görmedim o yüzden kendi kendine uyuyan bebek hicbiywrde görmedim yaşına girdi mi ztn zmnla biraktiriliyor sallamak ben sadece Suriyelilerde omuzda uyuyan bebek gördüm o da çok uykusu gelince dışında benim ailemde de hep uyutmada sallıyorlar da tabi sallama derken beşikte sallıyorlar küçük çocuğu ayakta sallayamazsin istesende ve zor oluyor diyorlar diğer türlü uyuması ama kolaylığı var mı park yatakların da sallanani var smdi anne yani da var ama bebek ilk aylar kolay uyuyo da kendiliğinden uyumuyo sallıyorlar pusetinde bile burda birsuru çocuğu olan insanlar sadece uyuyunca yatırmak için ise yariyo park yatak dediğiniz bide büyüyünce orda oyun oynayabiliyor çocuk doktorlar ne kadar onermesede ona kalsa telefon bile onermezler ama her çocukta telefon var şimdi 3 yaşında bile emzik de bı zmndan sonra alismamasi gerek bebeğin tek sallama değil büyüyünce anca çocuk kendi kendine uyur ama bana kalsan sallansa da sallanmasada her çocuk aynı oluyo bana göre çabuk kolay uyuyo derseniz öyle bişey olmuyor smdiki çocuklarda hiç ailemde bile gormedm ben yürüteç bile onermiyorlsr ama insanlar ona kalsa zmnindan önce bindiriyolar smdi ilk aylar beşikte sallıyor dizde sallamiyorlar burlarda hiç öyle bişey görmedim ben çocuğu olanlarda he diğer çocuklardan bı farkı yine yok benim için cocukda sağlık sorunu bile yok tamam ileride mecbur bıraktırmak zorundalar ama küçükken sallsyabilmelerinde bişey olmuyor büyüyünce iki yaşından sonra herşeyi bebeğe zmnla biraktirmak gerekiyor