05.05.2023 Cuma gecesine kadar hiç sancım yoktu. Daha öncesinde riskli gebelik de dememişti doktorlar. Yani hasta olana kadar iyiydim. Bebek de iyiydi.
Hasta olduğumda birkaç gündür fena öksürüyordum. Korona gibiydim sanki. Sigara da içmem görmem ,bronşitim mi nüks etti bilmiyorum. Doğumdan önceki gün acile gittim. İlk başta sancı mı var diye sordular , yok, dedim. Çok hâlsizdim . Doktor sadece antibiyotik yazdı. İlk başta serum vermeyecek misiniz diye sordum. Serumla uğraşamam dedi. Çok ters geldi bu bana. Sonra serum verilecek olsa serum verirdim,evde istirahat et ,su iç bol bol, dedi gönderdi. İkinci kez sinirim bozuldu. Bu nasıl bir doktor dedim ,neyse kadın doğuma gitsem diyordum ama randevum yoktu. Bu hâlimle kadın doğumda sıra mı bekleyim dedim eve gitmeyi düşündüm ama sinirliydim ve üzgündüm. Sağlık ocağına gittim ,hastanedeki doktorun tavrından dolayı unutmuşum ,mide şurubu yazdıracaktım. Sağlık ocağına gidince aile hekimime sordum. Serum sana etki etmez zaten ,su iç dedi. Doktorun yazdığı ilaca baktı ,içebilirsin ,dedi. İlaca henüz başlamamıştım. Eczacı yan etkileri olabilir demişti.
Zaten kullanmaya kalmadan cuma günü gece 3 te filan sancı tuttu. Anlamadım , ben hastayken sancılanmazdim ,bu neyin nesi dedim. Yalancı sancı mı doğum sancısı mı anlamaya çalışırken sancılarım artmaya devam etti. Odadan odaya ,yataktan kanepeye vs oradan oraya geçiyorum rahatlayacağım saniyorum ama şiddetleniyor. Eşim de ikide uyumuş,uykusu ağirdı. Beni görmüyor da duymuyor da. Sonra ağlamışım bir ara , o da şaşırmış. Zeynep kolay kolay ağlamaz demiş. Ben doğum sancısı olduğuna emin oldum sancılar sıklaşınca ama bir ara lavaboya girdim ıkındım biraz ama leke görünce hemen çıktım ,doğum yapacağim besbelli diye .Eşim annemleri aramış. Annem de hemen leke geldi mi diye sormuş. Zar zor konuşuyorum .Hemen hazırlandık ama doğum çantasi filan yok elimizde. Arabada sancım devam ediyor ama ben öyle bir nefes aliyorum ki ,arabadan indik ,acil beş dk lık yerdi zaten.
Hemşirelere diyorum 32 haftalik. Seni sevk etmemiz lazimdi diyorlar. Sevk için çok geç doğurmam çok yakin diyorum. Hemşire abartiyorum zannetmiş. Tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye götürürken bana sen niye doğum havasina girdin diye kizdi üstelik. Strese girdi ama ben nişan geldi diyorum inanmiyor. İlk ya bir de nişanı filan nereden bilecek diye düşünüyormuş. Doğumhaneye geldim, pijamam ve iç çamaşirimı çikarmami söylediler. Suyum gelmişti biraz. Çıkardim .Beni doğum masasina alir almaz kontrol ettiler ve bebeğin kafasini fark ettiler. Suyum yine geldi ve beraberinde bebek geldi. Geldiği gibi kuvöze aldılar ,bebiş ağladı filan. Onu izledim ama bana verilmedi.
Eşim de dışarıda ,haberi yoktu. Eşime haber verin doğum yaptiğimı söyleyin dedim. O da bebekle birlikte şehir hastanesine gitti. Bebeği kuvöze yetiştirdiler ,eşim de yanında gitmiş. Sonra eşim ben yalnız kalmayım diye bir yakınımızı yanıma göndermiş. Benim yanımda öğlen 2 ye kadar bekledi. Bana çamaşır vs getirmişti Allah razı olsun. Erzurumda(Horasan’da) eşimin çevresinden başka kimsemiz yok ,annemler de henüz yoldalardı.Ankara’dan geliyorlar ,mesafe çok uzun zaten. Gelirken bebekten aldıkları ilk haber üzdüğü için ağlaya ağlaya gelmişler. Eşim telefonda ağliyordu ,ben ciddi bir durum olduğunu bilmiyordum ama neyse uzatmayım ,şimdi bebeğimiz iyi çok şükür.