Kızlar normalde doğumum normal şekilde görünüyordu ve öyle konuşuyordu doktor.. Normal olursa tahmini 3-4 haftam falan vardı.. İki haftadır tansiyonum 13 e 8 geliyordu bende çok yüksek olmadığından fazla önemsememiştim ama doktor bu hafta gittiğimde 1 saatte 4 defa tansiyonumu ölçtürdü tansiyonun bu şekilde sınırda dedi.. Tansiyon ilacına başlattı beni, tuzu ve tuzlu herşeyi yasakladı.. Ayakta durmayı iş yapmayı yürümeyi yasakladı dinleneceksin dedi. Tansiyonun bu şekilde devam ederse iki hafta sonra sezeryanla başlatırız doğumu, böyle yüksek tansiyonda anneyi de bebeği de riske atamam dedi.. Henüz belli değil nasıl doğurcağım perşembe gününe çağırdı o gün belli olcak tahmini.. Mecbur kalınırsa tabikide sezeryan olurum ama ben sezeryandan birazcık korkuyorum.. Bir yanım sezeryan olursam doğumda tam narkoz al bayıl diyor, bir yanımda belden uyuştur doğum anında uyanık ol çocuğunu gör diyor.. Belden aşağısını uyuşturarak doğuranlar varsa çok hissediyor musunuz doğum anını, kesik hissini falan? Bir de tahmini kaç dakika sürüyor sezeryanla doğum?