oglummehmedim BehiyeGrel biz kedi besliyoruz satiyoruz 15-20tane kedi var evde😀Yemini ben veriyom suyunu ben veriyom kumunu esim temizliyo ama onlarla vakit gecirmek iyi geliyor stres atiyom bisey de olmaz asilari falan yapilmis elimi her girip ciktigimda yikiyom yuzumu de burnumu falan tuyleri dola biliyo cami acip hava degistiriyoz bide lavanta kaynatip odays koyuyoruz butun mikroplar oluyo merak etme yani
Marvel Bo25 valla ya ama anlayana işte.. Evdeki de sokaktaki de çocuğum gibi. Ağzı var dili yok dedikleri melekler hayvanlar ya. Ama anlamazlar işte boş boş atıp tutarlar..
Krasivyy reinamm yazık günah derken kedimi sokağa atmadım bi akrabam aldı o bakıyor Uzak durma meselesine gelince de kedinin pisliğinde fetusa geçebilecek toksoplazma olduğunu bas bas bağırıyorlar yargılamadan önce iyice bi okuyun evladımın da sağlığını düşünmek zorundayım ki kedimi de gayet güvenilir bi yere verdim sokağa atsaydım haklısınız yazık olurdu
Marvel Benay “BOŞ” yere canınızı sıkmayın lütfen ne desek anlamayacak hayvan sevgisinden yoksun bireyler. Gün gelir sınanır insanoğlu o beğenmediği,hayatına,yaşamına müdahale ettiği,canlının muhtaç olduklarıyla. Farkında değil..
Benay Marvel haklısın canım belki o hayvanlara zarar bile veriyor olabilir sevmiyorum falan diyor baksana 🤔
reinamm Krasivyy o da evlat sayılmaz mı:) gebe kalınca hemen onu başkasına vermek haksızlık değil mi sizce de? Çocuklarınızı hayvanlara büyütün diye de bas bas bagıran hekimler var. Hekimanne diye bi sayfa var. Kendisi çocuk doktoru gebeliğinden beri köpeklerle yaşıyor oğluyla. Daha böyle nice doktorlar var. Yedikleriniz o masum canlardan çok daha zararlı emin olabilirsiniz
Krasivyy reinamm yani evlat gibi görmesem hastayken sokaktan alıp günlerce veterinerde peşine düşmezdim benmkisi sadece tedbir annelik iç güdüsü bundan önce üç kez evlat kaybettim ve bu sağlıklı giden tek gebeliğim doğal olarak herşeyi ince eleyip sık dokuyorum
Yasemindemirtas Kızlar kedilerden bulasan toksoplazma enfeksiyonunu biliyomusunuz ? “”Genç veya yavru kediler daha çok ookist atarlar. Ookistler kedi tarafından dışkıladıktan 24 saat sonra enfeksiyon oluşturma özelliği kazanırlar. Oosit içeren dışkı bahçe toprağında, kedi kumunda, parklardaki kum havuzlarında, sebzeler üzerinde bulunabilir ve bulaşabilir. Çiğ et ürünleri de bu kistleri barındırabilir ve bu etlerin iyi pişmeden ya da çiğ olarak tüketilmesi de enfeksiyonu bulaştırabilir. İnsandan insana bulaşmaz. Gebeler kendilerinin ve bebeklerinin sağlığı için toksoplazma enfeksiyonuna karşı bilinçli ve dikkatli olmak zorunda “”😒 yazıyor internette. Ki bende kedilerden hamilelere bulastıgını daha önceden duymustum. Bende kedileri cok seviyorum . Nasıl kucagıma alıp sevmek istiyorm , annemlerin bahcede var kedilerimiz ama dokunamıyorum 😞 dikkatli olmak gerekiyo
Eloelo Yasemindemirtas tüyünden birşey olmaz emin olun sevmekten zarar gelmez olsa bana olurdu gerçekten ellerinizi yıkarsınız önemli olan dışkıyla temas etmemeniz yani yememeniz o da çok zor bir ihtimal 👍
Eloelo Dileqim ya çok teşekkür ederim ne kadar güzel dilekte bulunmuşsun bizim için Allah razı olsun eminim seninde kalbin ruhun çok güzeldir Allah gönlüne göre versin ❣️❣️❣️
Sezenkarademir BehiyeGrel benim kedim var. Allahın izniyle hiç bir sıkıntı olmaz. Kedinin aşıları tamsa dert etmeyin
Sezenkarademir Buse01 bende bu düşünceyi anlamıyorum işte. Her hayvan sokakta yaşayamaz. Sokakta mama su verince o hayvana bakmış olmuyorsunuz. O hayvanların da sevgiye ihtiyacı var. Hani bizler eşimize sarılıp ilgi görmek istiyoruz ya onlarda bizden sevgi ilgi bekliyorlar.
Selintosh BehiyeGrel benim kedim var, bir sürü de doktora danıştım aşıları tam olduktan sonra hiç bir sıkıntı olmaz korkmayın dedi ama yine de ben tuvaletini temizlemiyorum eşim temizliyor
Yasemindemirtas Eloelo yok tüylerinde de aynı mikrobu barındırıyormus malesef ;( bende cok fazla hayvan sevdigim için cok arastırmıstım. Hatta teyzem bi cocugunu evdeki kedisi sebebiyle kaybetmis. 😞
Eloelo Yasemindemirtas barındırmıyor bu imkansız çünkü 24 saat beklemiş dışkıyla açığa çıkıyor toksoplazma ayrıca kedi kendini gün boyu yalayarak temizler tükürüğünde bulunan antibakteriyelle. Bir de 20. Haftadan sonra anne karnında bebeğin kendi bağışıklığı da gelişiyor bu 20. Haftaya kadar evet çok dikkat etmek gerek hijyen kurallarına mesela elleri yıkamak gibi. Teyzeniz adına çok üzüldüm ama direk toksoplazma kediden geçmiş veya yiyecekten de geçmiş olabilir bunu da kesin bilemeyiz . Siz dokunmayın madem ama iyi araştırın yanlış yönlendirmeyin kimseyi de !