Melike_21 o kadar kapsamlı ve değişken cevapları olan bir soru ki:D bebeğin hangi ay doğacağına ve tamamen senin bütçene ve yaşam tarzına bağlı aslında.
ben fazla eşya takıntısı olan bir insanım mesela evde 2 süzgeç vardı ne yaptım ne ettim birini anneme verdim, bir şeyden 2 tane olması benim geceleri rüyama girer ta ki evden çıkarana kadar :D
o yüzden bebek alışverişinde de çok minimal takıldım, haziran başında doğacak kızım, bol bol askılı çıtlı atlet, kısa kollu çıtlı atlet vs aldım tüm yaz onlarla geçer. bu yaz giyeceği en az 60-70 tane vardır, sürekli makine açmak istemiyorum çünkü ama annem ütülerken oha falan dedi sürekli :D ama napayım yoksa her gün makine çalışacak el kadar kıyafetler için :D
ilk aşamada sadece 0-12 ay aldım, sene sene alışveriş yapmayı düşünüyorum.
Bir park yatak aldım. mini yatak, babynest, reflü minderi vs vs hiçbir şey almadım (maximum 6 ay kullanacağı sonra dolaba kaldıracağım hiç bir şey almadım)
en az 8-10 müslin battaniyesi var, aşırı kullanışlı oluyormuş bunlar, çok amaçlı
amazon indiriminden philips biberon seti almıştım ilk :D altın değerindeydi malum :D
kendini de unutma tabi :D geniş iç çamaşırlarına o kadar ihtiyaç olur ki, her şeyin lastiği aşırı rahatsız ediyordu beni, çorap lastikleri bile :D