gamzett Aslında riskli bir gebelik yok ise kendini zorlamadan normal yaşantına devam edebiliyorsun sadece kafein ve asitli içecekleri çok tuketmemeye doktorun bilgisi dahilinde olmayan bitki caylarını tuketmemen gerekiyor az pişmiş et yumurta balık gibi ürünleri tüketmemek gerekiyor hayvan besliyorsan eğer temizliklerini yaparken tuvaletine ciplak elle dokunmaman ve ellerini bol su ile yıkaman gerekiyor şarküteri ürünleri önerilmiyor hamilelikte tuz alımını da abartmamak gerekiyor özellikle son aylarda tansiyon çok etkileniyor bunları demek istedim ama doktorlar yine de canınız isterse abartmadan bu ürünlerden çok az yiyebilecegimizi abartilmadigi sürece çok sıkıntı olmadığını söylüyor yani bazen nefsini koreltmek istersen çok az yemende sakınca yokmuş yine dedigim gibi eğer bir risk faktörün yoksa günlük ev işleri ya da zorlayıcı olmayan sporlara devam edebiliyorsun ilaçlar konusunda da parol ve minoset haricinde agri kesici onerilmiyor onlarda çok zorda kalmadıkça tuketmemen gerekiyor süt ve süt ürünleri alımına dikkat etmen lazım belli bir aydan sonra senin vucudunda tepolamis olduğu kalsiyum miktarından besleniyor ve bu senin kemik ve diş sağlığını etkileyebiliyor mümkün olduğunca bol bol tüketmeye calis diğer ilaçlar ise doktor onayı olmadıkça önerilmiyor soğuk algınlığı ilacı bile olsa ben ilk hamileliğimde soğuk algınlığı için doktora gittiğimde doktor sadece parol minoset verdi bol bol c vitamin almamı istedi size başka ilaç vermem sıkıntı olur demişti bunları en ufak birşey de olsa yazmamı istedigin için yazdım hiç kendini strese sokmana gerek yok hamileliginin tadını çıkarmaya bak ilk gebelikte insan çok korkuyor ama süreç göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor anlamiyorsun bile şuan ikinci gebeligim ve ilk gebelik kadar stres yapmiyor insan sürece hakim olduğu için 😊