Kızlar merhaba henüz 16 haftalık hamileyim kayınvalidem sürekli zamanı geldiğinde şeker yükleme testi yaptırmamam gerektiğini dile getiriyor akrabalarının hiçbirinin yaptırmadığını söylüyor bebektede şeker çıkabiliyormuş falan diyor ne kadar doğrudur bilmiyorum sonuçta bende bebeğimin için hangisi iyiyse ona karar vermek istiyorum kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama bazen kafamı karıştırıyor ve sanki bir şey bilmiyormuşum gibi hissettiriyor üzücü oluyor bazen bende bu konuyu doktoruma bırakmak onunla halletmek istiyorum doktoruma çok güveniyorum benim gibi bu durumu yaşayan anneler yorumlarınızı bekliyorum ❤️

Fatmanur880- 6 sene tıp okumuş kendisi sanırım birde uzmanlık var unutmayalım onu. Hiiiiç kafanız karışmasın . Şeker yüklemesi dediğiniz şey 1-2 dilim baklavaya eş . Gazı alınmış gazoz tadında bir içecek. Şeker yüklemesi olunca çocuklar şeker hastası olsaydı türkiyede doğan çocukların yüzde 70-80 i şeker hastası olurdu. Lütfen böyle şeylere itibar etmeyin

Çok teşekkür ederim yorumunuz içimi rahatlattı ilk çocuğum diye karışacağını sanıyor diğerine karışamamış kırmakta istemiyorum ama bilmiyor ki bende karıştırmam bebeğimin için ne iyiyse o olacak kimsenin hakkı yok

Fatmanur880- Kimsenin lafına bakma yaptır 2 3 saat süren bir şey ben geçen hafta yaptırdım şeker çıkınca bebekte fazla kilo alımına sebep olup zeka geriliği yapıyormuş en baştan önlemini almak varken niye yaptırmayasın ki

Cnn_55 Çok haklısınız önlemi baştan almak gerekiyor istediği kadar yaptırma desin bebeğimin sağlığını düşünüyorum ben

Fatmanur880- benim ilk doktorum desteklemiyordu, ikincisi tavsiye etti. ben de yaptırmaktan yanaydım zaten. şekerim yüksek çıktı. diyete başladım. kendi adıma göze almayacağım bir risk.

handeserdes Geçmiş olsun bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah bende umursamamaya başlayacağım doktorumun gerek gördüğü taktirde yaptıracağımı söyleyeceğim o da torunun sağlığını düşünüyorsa daha fazla bir şey demez diye umuyorum

Fatmanur880- ben de kararsızdım doktorum önerdi yapılmasını istedi yaptırdım. Gerekli mi gereksiz mi onun için bir şey diyemiyorum açıkçası 🤷

Ben yaptırmadım iki hafta boyunca sabah öğle akşam evde kendim açlık tokluk kan şekerine baktım iyiydi normal değerlerdi doktorum da gerek görmedi

Fatmanur880- kesinlikle yaptırın dinlemeyin kimseyi önemli bir konu esas yaptırmazsanız ve şekeriniz varsa şayet farkında olmadna beslenmeye devam edeceksiniz ve belkide şekere dikkat etmeyeceksiniz sonra bebek sıkıntıya girecek

Canan Karatay ın bu konuda bı vıdeo su var bı dinlemenizi ve yorumları okumanızı tavsiye ederim ne yazık ki masum bir sey degil.. İçerisindeki bızım bildiğimiz bir şeker değil eskıden küp şeker le yapılıyor Du bu yontem su anki içtiğimiz sey şekerli sudan ibaret degıl eşim işi gereği doktor lar la aynı ortam da ve kac doktora sorduysa bunu desteklemiyor kendı evladınız kendı düşünceniz tabı inşallah sağlıcakla kucagınıza alırsınız

Fatmanur880- benim evde cihaz vardı yükleme yaptırmadan önce sabah ve akşamları açlık tokluklarıma baktım hep normal çıkmasına rağmen , paketli gıda tüketmedim karbonhidrat çok tüketmedim yükleme sonucu şekerim olduğunu öğrendim ve diyetle kontrol altına aldık şükür 🙏🏻 Ailemde şeker hastasıda yok üstelik yani bu hamilelikte gelişebilecek bir komplikasyon dikkat etmekte fayda var