Merhaba öncelikle herkese. Bilgim olmadığı için ama tahminen etik olmadığını düşündüğüm için sizlere sormak istedim. Benim sağlık ocağındaki ebem farklı biriydi .Bugün beni sağlık ocağından aradılar başka ebe bu ebede benim aynı apartmanda komşum 😀 tanışıyoruz ama çok samimi değiliiz benim ben olduğumu bilmeme gibi bi durumu yok çünkü yaşadığımız yer küçük bir ilçe. Şimdi önceki ebemde arayıp sorular sormuştu ebemin değişip değişmediğini bilmiyorum bu arada. Ama bu komşu ebemin sorduğu sorular biraz bana etik gelmedi. Böyle bir durum var mı bilmiyorum belirteyim. Komşum beni aradığından ben komşun falan demedi işi gereği muhakkak. Bana sorduğu sorular gebeliğin nasıl gidiyor? Bu soru tabiki normal bir soru. Güzel gidiyor dedim. Kaçıncı gebeliğin dedi ? Bende söyledim kimyasal gebeliğim olmuştu onu kızım var birde hamileyim diye. Ne sıklıkla hastaneye gidiyorsun dedi bende ayda dedim çünkü doktorum ayda çağırdı bir sıkıntı olmadığı için. Kaç haftalıksın dedi, 28 hafta deyince haftan büyük haftada 2 kere git dedi. Sonra bana hangi hastaneye gidiyorsun dedi özel hastaneye gidiyorum dedim ? Adı ney dedi söyledim. Sonra bana bebekle ilgili bir sağlık sıkıntısı var mı doktorun böyle birşey dedi mi dedi hayır bir sıkıntı yok dedim. Şimdi gelelim sizce bir ebe benim hangi hastaneye gitmemle niye ilgilenir? Sağlık sıkıntısının olup olmadığını ebe sorar mı yoksa ben ebelikten ziyade komşu merakını mı giderdim anlayamadım 😀 bir de komşumun benim ebem olması sağlık yönetmeliğinde etik mi ? Siz olsanız değiştirirmisiniz.