SevilArs1 kız bebekte ayrı erkekte ayrı sancı diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Oğlum doğarken belimden ağrı vurmuştu. Kızda karından vuruyor diyorlar ama fikrim yok. Evet çok şiddetli bir ağrı o an hiç unutmam sanıyordum ama şimdi de hatırlamıyorum. Sancı geldiğinde kıpırdayamıyorsun zorluyor. Ben de ilk bebeğime hamileliğimde araştırırken regl ağrısı diye okudum ama hiçbir benzerliği yok. Bana göre reglden daha şiddetli ama daha farklı bir ağrı. Doğum sancısı gerçekten çok değişik ya tarif edemiyorum zaten tam olarak hatırlamıyorum da. Ama inan bebeğin sana gelince bitiyor, tüm ağrı o an sonlanıyor sonrasında bitti daha ağrı sızı yok. Doğumdan sonra hemen ayağa kalkmıştım mesela sanki az önce o sancıyı çeken ben değilmişim gibi 😅 perine masajı öneririm, bana doktor 36dan sonra yapmamı söylemişti. Bir yağ yardımıyla yapabilirsin, rahim kaslarının gevşemesini ve dikiş olma ihtimalini azaltıyor. Düzenli squat yapabilirsin, ardından sıcak bir duş iyi gelecektir. Umarım kolay, kısa ve çok güzel bir doğumun olur 💜