aslanprenses_ Açıkcası değerleri bende anlamadım. Açlık 90ı, toklukta 140 ı geçmemesi lazım ama farklı yazıyor sonuçlarınız 🤷🏻‍♀️

aslanprenses_ 5.05 HBA1C degeriniz sanirim oransal olarak hesaplanir. Ust sinir %6.0 dir sizinki cok da yuksek degil aslinda ama sinira yaklastiginiz icin yediklerinize dikkat etmeniz iyi olur. Kacinci haftadasiniz?

ttugba92 bu sonuçları aldığımda 8. Haftadaydım şimdi 12. Haftadayım. Bir daha gittiğimde doktora tekrar şekerim için kan vermek istiyorum.

Beybicik bu şekilde yükleyebildim fotoğraf nasıl yükleniyor bulamadım malesef

aslanprenses_

Altta yazan sayılar farklı birimlerdeki aynı şeker değerleri. Yani 0,92 ve 5,11 aynı değer ama farklı birimlerde yazılmış. Türkiye’de kullanılan şekli 92 mg/dl.
        Altta açıklamış basitçe. Açlık şekerin 92den yüksekse gestasyonel diyabetsin, gebelik yoksa 126′dan yüksekse diyabetsin falan diye.
        Bi kere gestasyonel diyabet tanısı 24-28 hafta arasında yapılan şeker yükleme testi (OGTT) ile konur. 8 haftalık gebelikte şekeri bir kez 91 çıkan kişiye sen de gestasyonel diyabet var denmez. Çünkü 8 haftada gestasyonel diyabet olmaz. Ancak gebelikten önce de diyabet varmış denebilir ama 91 şekerle diyabet de olunmaz.
        24-28 hafta arası yapılan OGTT’de sınır değerler:
        Açlık: 92

1. Saat: 180
        2. Saat: 153
          Bunlardan herhangi bir tanesi sınırın üstünde ise gebelik şekeri vardır.
          Gebe olmayan sağlıklı insanlarda normal açlık şekeri 100′ün altında olur ama genellikle 90′ın da altında olması beklenir. 90-100 arası da ileriki yıllar için diyabet açısından şüphe uyandırır.

Sonuç: Strese gerek yok. Yediklerinize ve kilo alımınıza dikkat edin. Mesela 1 ay sonra açlık şekerinizi (en az 8 saat açlık sonrası, hiçbir şey yiyip içmeden) tekrar kontrol ettirin.

24-28. HAFTALAR ARASI ŞEKER YÜKLEME TESTLERİMİZİ İHMAL ETMEYELİM 😊💐

aslanprenses_ gestasyonel diabet dediği gebelik şekeri sizinki sınıra yakın degerler cıkmış 0,92 ve 5,11 üst sınırmış. sizin 0,91 ve 5,05 cıkmış bebegı etkilememesi dahada yükselmememsi için diyet önermiş ben öyle anladım sonucunuzdan

Beybicik açıklamanız için çok çok teşekkür ederim. Yediklerime çok dikkat ediyorum çok nadir kaçamak yaşıyorum o da bir parça ekmek ya da biraz patates gibi. Hiç tatlı tüketmedim şekerli şeyler tüketmiyorum. Afrika’da yani Senegalde yaşadığım için doktorum önlem amaçlı beni uyarmış olabilir. Sonuçta sağlık sektörü burada çok da gelişmiş değil. Doktorumu uzun araştırmalar sonucu bulduk yani senegalin en iyi kadın doğum uzmanı diyebiliriz aslında. Ben dikkat etmeye devam edip çok da endişeye kapılmamalıyım galiba. Çok teşekkür ederim ❤️

Beybicik çok teşekkür ederim çok naziksiniz. O zaman bir ufak soru daha sormak isterim. Üç tane boyun fıtığım ve boyun düzeleşmem var. Normalde parol gibi bir ilaç ağrılarımı bitirmiyor ama hafifletiyor. Bir haftadan beri çok ciddi ağrılar çekiyorum malesef. Pazar günü bir tane parol içtim bugün bir tane daha içsem olur mu ki? Fıtık ağrısı haricinde tüm ağrılara dayanırım ama şu fıtık ağrısına malesef dayanamıyorum 😔

aslanprenses_

Tabii ki mümkün olduğunca az ilaç kullanmak lazım ama ağrı sızıya da bu şekilde katlanmak zorunda değilsiniz. Günde 2-3 tane 500 mg olan parolden alınabilir geçici sürelerle.