Melek1413 Merhabalar testim pozitif çıkmıştı sonrasında hemen kan tahlili vermiştim oda 128 çıkmıştı. Keseyi görebilmek için 5.haftayı bekledim.Bugün 5+1 iken Dr a gittik büyük bir umutla kese göründü fakat Dr sağlıklı bir gebelik olmadığını söyledi kanamamın olup olmadığını sordu ve hiç kanama durumuyla da karşılaşmamıştım.Kalp atışına baktı oda yoktu Missed ultrason mu ne varmış sanırım ona yönlendirdi ve oda aynı şeyleri söyledi sanırım ilk zamanlarda kese de kanama olduğu için mi ne gelişme sağlanamamış falan dedi 6+3 haftalık dedi kafam iyice karıştı ve kürtaj olmam gerektiğini söyledi ne yapacağımı şaşırdım çok üzgünüm bir süredir istiyorduk ve çok sevinmiştik bu habere ama çok farklı bir durumla karşılaştık😞Başına gelen var mı yardımcı olur musunuz? Hem kürtaj olmak ayrı bir psikolojik savaş hem de böyle bir şey yaşamak . Beklemek istersen bekleyelim pazartesi gününe kadar dedi bende olur dedim çaresizce .Bu durumu yaşayanlar nasıl bir süreç bahsedermisiniz kimseyle de paylaşamıyorum bu durumu mutlu haberi veririm derken nelerle karşılaştım bende buraya yazıp paylaşmak istedim .
guzelanne01_ Melek1413 benim 8 haftamda kalp atışı duyuldu kalp atışı geç döllenme olmuş çünkü 1 2 doktor ile daha görüş canım
Gamze772 Melek1413 haftan çok erken ve kanama filanda yok diyorsunuz bekleyin derim ben başka bir doktorada görünün
Melek1413 guzelanne01_ peki sağlıksız durumuyla ilgili bir şey söyledi mi ? Benim şuan uygulamaya göre 5+1 fakat Dr daha bir şey dememişler biraz daha büyük sanki demişti sonrasında baktı farklı bir durum var ultrason Dr una yönlendirdi ve oda 6+3 dedi bu neye istinaden acaba
KLORAKHANIM Melek1413 geç dollenmedir belki bence bekle zaten. İr şey olunca kanama oluyor en azı dan 1 2 hafta bekle o sırada başka doktorlara git
guzelanne01_ Melek1413 yanıldım ettim devlete gittim canım 7 haftalık olarak Son adet tarihime göre gittim,Baktı hiç olumlu olumsuz yorum bile yapmadı hocam haftama göre kalp atışı duyulması gerek değilmiydi dedim bilemem dedi ben şok bir doktor bilemem dermi🦦 Acaba geç döllenmemi dedm cevapta vermedi 1 hafta bekledim özele gittim 8 haftalık olarak gitmiş oldum Hamd olsun kalp atışını dinledim bebeği gördüm Detaylıcınada anlattı doktorum geç döllenme olmuş 6+4 sün dedi adet tarihimi değiştirdi
cauuv1 Melek1413 bekle tabiki 6 hafta bile erken 9. Haftada kalp atısı duyan var dua edicem 7 de duydum bende. Ve baska doktora gitmeni öneririm neye göre saglıksız dıyormus
Gamze772 Melek1413 yanıltmak istemem ama 8.haftalarda duyanlar var kalp atışını ağrınız kanamanız yoksa bekleyin tabi ama başka bir doktor kontrolüne daha gidebilirsiniz
Esraguvennn Melek1413 kız 5 haftalık 6 haftalık ne kalp atışı. Kese zar zor görünürse görünür oda makina falan iyiyse yani. Ne olursa olsun aşırı kanama yoksa beta HCG düşüşü yoksa genelde 8. Haftaya kadar beklenir. 5 haftalık 6 haftalık gebeliğe kürtaj demek için çok çok çok erken bence. Geç döllenme bile olmuş olsa görülmesi yine zaman alır yani. Doktorunu değiştir bence.
Btl_zngn Esraguvennn ben boyle doktorlarin cidden bazen nufusun cogalmasini istemeyen kesim oldugunu dusunuyorum kac kisiyi dusururlerse o kadar kâr goruyolar herlde cunku bazen 8 veya 9. Haftalarda gorulebildigini bir iki gebelik deneyimi yasayinca biz bile biliyoruz doktorlarin bilmedigini sanmiyorum boyle doktorlarada cok kiziyorum daha 5. Haftadan kalp atisi yok diyip kurtaj demek bebek katilligi olabilir cunku 😡
Eminoglu Ben aynı durumu yaşadım ve 8. Haftaya kadar asla kabullenmeden 3 doktora gittim ama kalp atışını alamadık ve doktorlar da değerlerime göre bebek oluşsa bile sağlıksız olacağını söyledi ve sonuç kürtaj oldu ben de çok üzülmüştüm meğer çok istiyormuşum bebeği ama şimdi diyorum ki hayırlısı böyleymiş bi kızım var şimdi bi de erkek bebek bekliyorum hayırlısıyla bebeğinin ve senin sağlığın her şeyden önemli canım
Melek1413 Eminoglu evet sağlıksız olacağını böyle bir problemde erken olup kürtajın daha doğru olacağını söyledi .Eğer olması gereken buysa tabi ki yapılabilecek bir şey yok sadece yaşayan insanların şuan tecrübesi benim için önemli çünkü ne yapmam gerektiğini bilemiyorum
Daisy0000 Melek1413 Bence az bekleyin. Yengemede kürtaj olman lazım dediler,olmadı 1 hafta bekledi, bir sonraki muayenede baktılar ki sağlıklı gebelik,şuan 22 haftalık hamile .O an tamam diyip kürtaj olsa bebek gitmişti :(
Melek1413 Daisy0000 böyle bir şeyden çok korkuyorum Allah korusun . Pazartesi günü ne olur merak ediyorum bende umarım hayırlsıı olur
_nigarr24_ Melek1413 daha 5ci haftada ortada birşey yokken nasıl kürtaj önere bilir?Bebeğin kalp atışı zaten o haftada olmaz. Biraz bekle,salak bir doktor için pişman olacağın şeyler yapma
serpil1baby Melek1413 7. Haftaya kadar bekleyin ve başka hastane doktora görünün çok erken biraz daha zaman verin inşallah kalp atışı olur🙏🙏🙏
BurcuArya35 Melek1413 biraz daha bekle canm daha cok erken tabi Dr lar bizden daha iyi anlıyor onlar görüyor biliyor ama dilersen baska bir Dr a daha görün bende yaşadım bebek vardi ama kalp atışı yoktu sağlıksız almamız gerekiyor demişti Dr sonra başka bir Dr a göründüm oda aynı şeyi söyledi ozaman aldırdık