Madamerose Ne demek rica ederim. Eş desteği çok önemli. İnşallah biraz daha kendisi size hassasiyet gösterir. Ben annemden saklardım üzülmesin halime dayanamam diye gider gizli istifra ederdim. Biraz güçlü olmak zorundayım, o halimi gösteremem tavrı taşıyorum. Sizin gibi bende hamilelik geçiren ya da hamilelik yaşayan arkadaş çevreme bile halimi anlatıyordum ama kimse benim kadar çevremde ağır yaşamadığı için herkes benim yaşadıklarımı sanki küçümser ya da önemsemez gibiydi. Açıkçası belki onlar öyle yapmasa bile bizim gebelikten dolayı fiziksel sıkıntılarımızdan ötürü de ruh sağlığımızda bozuluyor. Psikolojik olarak yalnızlık sendromuna giriyoruz. Dünyadaki kimse sanki bizi anlamıyor, önemsemiyor, görmüyor, duymuyor gibi hissediyoruz. Kendi kendimize yetebilme kabiliyetimizi bile yitiriyoruz. Çünkü hormonların etkisiyle kendimizi bile kontrol edemiyoruz. Çok zor ama yokluğu ayrı zor. İnşallah bugünleri de aşıp gün gelince güçlükleri nasıl aştığımızı hatırlayıp kendimizi bugünden daha güçlü hissedeceğiz. Tanışmıyoruz evet ama yaşadıkların ile yalnız değilsin. 🙂