Zehir zemberek bir gebelik hikayesi de benden. Bazı forumlarda çare aramışlığım çoktur. Prilam Dr. halsizlik ve nabız düşüklüğü yaptı. Hiçbir faydası da olmadı bana. Her gittiğim doktor onu öneriyordu acillerde falan. Kullanmadım. Serum verdiler kaç kez. Hatta serumla aldığım bulantı ilaçlarını bile çıkardığım zamanlar oldu. Onzyd 4 mg kullanmaya başladım. Günde 1 tane. Doktorlar pek tavsiye etmedi çünkü bebekte damak veya dudak yarığı olma ihtimali var diye. Diğer türlü yaşarken ölüyordum. Uzun zaman aç kaldığımı bilirim ama şükür ki bebek senden besleniyor, ben bebeğime çok acıyordum benim yüzümden aç kalıyor gelişemeyecek diye. O riski alıp onzyd kullandım. Detaylı ultrasonda bakıldı çok şükür sıkıntı olmadığı söylendi. Gelişim geriliği de yokmuş. Bulantının iyi olduğunu diyen doktor bile oldu. Tuzlu çubuk kraker falan filan fayda etmedi. Eşim sabah ezanlarında sağ olsun zencefil kaynatıp bir bardak işe gitmeden veriyordu. Sonra 4.ayda çayı bıraktık. 5.5 aylık olunca ilaç kullanımı azaldı. Şimdi de kullanıyorum ama 2-3 günde 1 kere. Sanki doğurana kadar sürekli yediklerimi çıkarcam, yiyemeyeceğim gibi geliyordu bana. Aklıma bile bulantı gelmiyor. Çok şükür. Şunu anladım ki, kimsenin hamileliği kimseninkine uymuyor. Kendine sıkıntı etme, korkma. Yiyebildiğini ye. Ye vitamin alırsın çıkarsan da muhabbetlerine bakma. İnsanın boğazı yanıyor, öğürmekten karnın, miden acıyor. Belki doğuma kadar sürer seninki belki birkaç ay sonra geçer. Bilemem. Ben kışın nasıl geçtiğini anlamadım ömrümden 1 mevsimi yaşamamış gibiyim. Ramazan ayına kadar mutfağa girmedim koku hassasiyetimden dolayı. Kimi zaman annem kimi zaman eşim kimi zaman dışarıdan yedim kimi zaman yemedim. Banyodaki sıvı sabun kokusundan bile nefret ettim. En sevdiğim parfümlerimi gözüm görmesin diye kaldırdım. 5-6 kilo verdim. Bulantıların geçince ya da azalınca yeme isteğin artacak geri kazanacaksın. Kimisi çok rahat geçirirken ben en zorunu yaşıyorum pelvik ağrılarım yürüyüşümü bile etkiledi. Şu an için en zoru bu. Çıkabiliyorsan yürüyüş yap eşinle, hayatı zindan etme kendine. Gerekirse 30 dk olsun ama mutlaka yap yani. Rabbim tüm gebelere kolaylık versin, inşallah sağlıklı dünyaya getiririz bebeklerimizi. ☺️