designermoms Selcennnn benim gebeliğimin başından beri enfeksiyon var antibiyotiklerle bile geçmedi bol bol su içmeye iç çamaşırınıza dikkat edin Bir de turna yemişi önerdi doktorum günde 8-10 tane ye diye kurutulmuş satılıyor onlardan alın deneyin bir de Eser demesi kötü bir şey değil merak etmeyin ama tansiyon takibini aksatmayın çok önemli🌸
Erden37 designermoms Merhaba ilaca dün gece itibariyle başladım dr saat 4,8,12de içersin demişti dün gece ve bu sabah içtim ama dün gece bir sıkıntı olmadı sabah 8 de içtiğimde beni öldürdü mide ağrısından çok fena oldum sizde de böyle mide ağrısı oldu mu acaba korkudan 4te ki ilacımı içemedim gece 12de olanı içtim inşallah ağrımaz yarın yine ağrırsa doktorumu arayıp bilgilendireceğim. designermoms
designermoms Erden37 ben 10 gündür içiyorum hiç sıkıntı olmadı ama tok karnına içilmesi söyleniyor ona dikkat ettiniz mi? Bir de bana doktorum 8 saatte bir dedi 8,16,24 bu şekilde içiyorum ben de herhangi bir ağrım olmadı
Erden37 designermoms Evet saatler benimde aynı şekilde 8,16,24 şimdi farkettim öncekinde saatleri yanlış yazmışım😅 Dün sabah çok az bişey atıştırıp içmiştim ilacı ondan oldu demek ki ama bugün iyiyim bir sıkıntım olmadı.
yagmurgunes designermoms çok geçmiş olsun inşallah bebeğiniz sağlıklı ve zamanında doğar. Ben başka bir nedenle 34te acil sezeryanla doğum yaptım, ciğer geliştirici bile vurulmamıştı. Bebeğim küvöze girmedi. İçiniz rahat olsun lütfen bir de küvöz için endişelenmeyin. Riskli haftaları geçmişsiniz zaten küvöze de girse azcık özleşir sonra kavuşursunuz o kadar☺️
designermoms yagmurgunes çook teşekkür ederim bugün kontrolüm vardı çok şükür güzel şeyler söylediler atlattım gibi bir şey ne kadar uzatabilirsek o kadar iyi size de çok geçmiş olsun😍🙏🏻
mho0910 designermoms okurken ağlayarak okudum ilk hamileliğimde önce bebek gelişmiyor denildi sonra kolu kısa bacağı kısa denildi amniosentez istendi profesöre yönlendirildim amniyosentez yapılmadan prf sağlıklı bir bebek beklemeyin asla dedi ya cüce olacak ya kolu bacağı sıkıntılı olacak ya zeka sorunu olacak denildi amniyosentez yaptırmadım zaten o stres üzüntü ile çok geçmeden şiddeti artı önce ödemler başladı sonra tansiyon sorunum arttı hayatımda duymadığım vulvar ödem ile son noktaya geldim hastaneye gitttim tansiyon hapı verip Araştırma hastanesine yönlendirdiler ve o gece doğum yaptım 35 haftalıktı gelişimi 32 hafta ile uyumluydu 39 cm 1500 gramdı miniğim 🥺 2 hafta kuvözde kaldı ve üstünden 4 yıl geçti turp gibi sağlıklı bir oğlum var boyu yaşına göre gayet iyi ve ben şuan 2. Ye hamileyim kan sulandırıcı başlandı magnezyum başlandı yarında kardiyolojiye gideceğim en baştan tedbirimi alacağım gerisi Rabbimin takdiri ama korkma o süreçler geçiyor Rabbim bi kuvvet bi güç veriyor 🥹
designermoms mho0910 çook geçmiş olsun 🙏🏻 Benim gerilik yoktu hiçbir şey yoktu ben kendim tansiyon takibi yaparken farkettim gittim yoksa kötü şeyler olacakmış daha bir hafta önce tahlil vermiştim tertemiz çıkmıştı benim olay baştan sona değil sondan başa doğru gelişti doktorlar bile şaşırdı Çok şükür resmen ölümden döndük bugün kontrole gittim doktor daha bebeği etkilememiş dedi bundan sonra etkileyebilir dedi suyum azalmasın diye bol bol havuç suyu içeceğim bebeği besleyecek şeyler yiyeceğim inşallah tansiyonum da çıkmazsa 37 38leri görürüz 🥹 hedefimiz 32ydi o oldu şimdi 34 o da olursa 36 37 inşallah🙏🏻🥹 maşallah paşaya inancınızla en güzel şeyleri yapmışsınız bu gebeliğinizdr çok dikkat edin evde kendiniz gerekirse tansiyon takibi yapın hafife alınacak bir şey değil🙏🏻
Sozde mho0910 Alınan tedbirler neler acaba kardıyoloğa neden gidiyorsunuz iki ay önce rrken doğumla gebelik zehirlenmesi yaşadım bende ilk gebeliğimdi ara vermek istemiyorum başka doktora gidicem
Nursedamutlu designermoms çok çok geçmiş olsun seninki kadar ağır geçmese de benimde odemlerim oluyordu tansiyonum çıkıyordu 26 haftadan itibaren alfamed 3×1kullanfim fayda etmedi 1 kez hastaneye yattim sonra 3×2 kullandiktanndan sonra cikmadi ama sıfır tuz beslendim banada dr 32 ilk hedef 36 2.hedef dedi şuan 38im daha doğurmadım.Allah büyük yardim edecektir içini rahat tut çok çok geçmiş olsun .
designermoms Nursedamutlu çook geçmiş olsun benim de aynı şekilde hedef 32ydi gördük çok şükür şimdi 34 sonra 36 inşallah 38i görürüz ama bana 38i bir gün geçemeyiz riskli dedi seni de doğuma alırlar büyük ihtimalle sağlıkla atlat kucağına al inşallah 🙏🏻
Nursedamutlu designermoms ya bekliyoruz şuan bakalım normal istiyorum ben ısrarla ondan mi acaba siz isteğe bağlı sezaryen mi sizede çok çok geçmiş olsun
designermoms Nursedamutlu yok benim de hep normal ilerliyordu ama tansiyon yüksek olduğu zaman sancı çekmek büyük riskmiş beyne pıhtı atma ihtimali varmış Hatta en son gittiğimde doktorum anlattı bir kadın normal diye diretmiş doğumda tansiyonu yükselmiş serum bağlamışlar beyin kaynaması geçirmiş yoğun bakımda dedi hala hafızası yok hiçbir şey hatırlamıyor dedi Ben hep normal olsun istedim ama artık o şansım yok gibi bir şey yeterki sağlıklı gelsin her şeyden geçtim🙏🏻
mho0910 Sozde bugün kardiyolojiye gittim ekg tansiyon vs kontrollerim yapıldı evde düzenli olarak günde 1 defa tansiyonumu takip etmem söylendi kadın doğum dr da magnezyum kan sulandırıcı folik asit başladı daha yolun başındayken 8 haftalık olmak üzereyiz ilerleyen süreçlerde yine yazarım inşaAllah
Sozde mho0910 kan sulandırıcı iğne mi yoksa başka bir ilaç mı başlandı acaba. İnşallah sağlıkla sıhhatle kavuşursunuz yavrunuza
mho0910 Sozde inşaAllah ecorpin di yanlış hatırlamıyorsam adı hap olarak başladık Buda kan sulandırıcı ama dozu daha düşük yanlış değilsem