Mel53 Kızlar selam, ben kendi annemle de eşimin annesiyle de görüşmüyorum. Şimdi hamileyim 6 aya girmek üzereyim. Ama şöyle bi merak ettiğim bişey var. Eşimin annesi böyle doğumdan sonra bel sarması olsun, bebeğin yüzüne sarı bi örtü örtmek olsun (sarılık olmasın diye) bunları çok iyi biliyordu. Şimdi gelmezse doğuma şayet, ben neler yapmalıyım? Ne var yani? Göbeğimi sarkmaması için sarmalıyım, Sarı örtü örtücem? Başka ne var öyle :/
Esmaakdag Mel53 bıze doktor beyaz ortun demıstı ben beyaz örtu kullandım sarılıgımızda olmadı normal dogumda hemen sararlar gobek kalmasın diye sezeryan olursanız o hemen mumkun olmuyo
Gamzeli21 Mel53 2 cocugumdada denemiş biri olarak söylüyorum sari yazma sarılığın daha yükseltiyor kullanmayin
Gis Mel53 sari ortu ne ya. Yok oyle birsey tamamen sacmalik. Hatta bebek sararirsa gec bile fark edersiniz renk yansidigi icin anlamazsiniz
Cansuercan Mel53 sarı örtü sariligi gecirmeyi birak aksine göz yanılmasina sebep oluyormuss bel.ssrmasi dedigin ne korse alabilirsin canim oyle seylerle ugrasmana gerek yok ki
Anneyimm Esmaakdag merhaba :) gobegimizi mi ? Neyle sarıcaz benm annem bisey bilen biri degil ne anlar nede bilir esimin ailesiyle de gorsmuyrm bende ayni durumdan muzdaribm
Minikmucizemveben Gamzeli21 çünkü bebeğe sarı kıyafet giydirilince veya örtü örtünce bebek sarılık olsa bile üstündekilerin renginden dolayı anlaşılmıyor yoksa sarı örtü sarılığı alır gibi bişeye ben adla inanmıyorum komik geliyor bu durum
Mel53 Cansuercan eskiden olan bişeydi herhalde dimi? Şimdi onun yerine korse kullanılıyor. Ben sıfırım da bu konularda, duyduğum kadarıyla işte aklımda kaldı
Benanneyim Canım bunları düşünme dillendirme de... ne kadar çok takılırsan o kadar başına gelir. Yok kırmızı al basar Yok sarı örtü sarılık atar. Tamamen batın inanç sen Allah’a İnan bebeğine güzel bak hiç bir sorunu olmaz
Mel53 Benanneyim ☺️☺️☺️☺️☺️Tamamdır çok teşekkür ederim, inşallah hepimizin çoluğu çocuğu çok sağlıklı olsun inşallah..
EceAydn Mel53 bence bunlardan daha önemli olan şeyler var düşünmeniz gereken yalnız olcakmışsınız çünkü doğum öncesi doğum sonrası. Bende çok inanmıyorum sarı tükbent beyaz tülbent. Tabi sizin kendi fikriniz kararınız 😌
Mel53 EceAydn yani kardeşim falan hep yanımda olacak ama annem ve kayınvalidem olmayacak. Öyle gerekti kısmet hayırlısı
BehiyeGrel Mel53 Neden görüşmüyorsunuz yanınızda olmaları gereken bir dönem biri olsa en azından sizin için söylüyorum 🤲
Mel53 BehiyeGrel annemle eşimle evlendiğim için, kayınvalidemle de eşim içeri girdiği ve bana hiç destek olmadığı için.. yani sıkıntılı :(
Gamzeli21 Haticeozturk aynen canım benim her iki çocuğumda 5 gün hastanede yatılar sarılıkta şimdi üçüncüye aslaaaa kullanmam
Kbrsoy Canım bebeğin yüzünü örtmek asıl sarılığa sebep oluyor. Sık sık emzir sarı örtüyle falan olmuyor. Ben 10 gün önce Doğum yaptım normalde hemşireler 2 saatte bir emzir diyorlar ben üşenmeden saat başı emzirdim ve bebeğimin yüzünü örtmedim. Çok şükür sarılığımız olmadı. Göbeğin için de korse alabilirsin. Bebeğime de tek başıma bakabilir miyim diye endişelenme. Doğumdan sonra öyle bi annelik içgüdüsü geliyor ki senden başka kimsenin iyi bakamayacağını düşünüyorsun.
Mel53 Kbrsoy ben ne beyaz örtü koyuyorım, ne kırmızı ne sarı o zaman dimi, karnım içinde korse alıyorum. Ve her saat başı da emziriyorumm..çok teşekkür ederim ya, vallahi çok sağolunn🙏🏻🙏🏻🙏🏻👭
Balkiz Mel53 bahsettiğin sarı örtü olayı tamamen hurafe. Sarılık olmasın diye yapabileceğin tek şey emzirmek. Bel sarması olayı da ben hiç sarmadım 40 gün sonra göbek möbek yoktu.
Denizkizi Mel53 bunlar anne sonucta ozellıkle de sızın annenız kıyamazlar gelıp yardımcı olurlar dıye dusunuyorum .. Ihtıyacınız olucak cunku .. Saglıkla kucagınıza alınız
Cansuercan Mel53 komsum hic sarmadiii sonra bianda yokoldu gobegi 😂 hatta demistimm bu gobek nasil gidecek diyee soka git.istim ama daha 1 aylikti bebegi kaybolmustu 😀