Sinem11 Ecece degerlere bakilsada bisey farketmez. Ben saglik ocaginda kan tahlili yaptirmistim ebe 4 haftalik falan 5 haftadan once de kese gorunmuyo doktora gidip kalkp atisini duyduktan sonra bize gel kayit yapicaz demisti 7.haftada kalp atisini duyduk doktor artik saglik ocagina gidip kayit yaptirabilirsin demisti.
Chan 22 haftalık hamile olduğum ve karnım çıktığı halde benden kanıt olarak ultrason kağıdı istediler. Haftasıyla uyumlu olup olmadığına bakmaları gerekiyormuş.
Sinem11 B-P-R kalp atisini duyduktan sonra saglik ocagina gidip kayit yaptirmak gerekiyo cunku yapilacak aşılar var
B-P-R Sinem11 yaa ben hiç Bilmiyodum Çok Teşekür ederim Anlatirmisiniz biraz Nasıl Kayıt Yapicam Ne Gerekiyo bunun için
ebrarmom08 Ecece ilk degrrim 55 di donra 97 ye yukseldi sonra siddetli bi karin agrisi basladi aksam ertesi gun sabaha kadar o gun acile gittik betam dusmus 36 ya serum falan yedim eve dondum sabaha kanamam basladi hastaneye gittim tekrar kimyaslms denildi oyle
Medusa Ecece 5+4’te üstten muayene ile gördük keseyi. Ben hiç vajinal muayene olmadım 6+4’te de yine üstten muayene ile duyuldu kalp atışı
Ecece Medusa bide son adet tarihine göre hesaplıyosun dimi bende Cumartesi gidicem kese için hesaplamama göre 5+3 oluyo inşallah kese görünür peki kese içinde bebek göründümü bu kadarlıkken
Denizkizi Ecece normal bır tavır maalesef bızlerın ılk gebelıgı oldugu ıcın garıp karsılıyoruz .. Bana da suan kese bos gebelık olabılır olmayabılır de kalp atısını duymak lazm dedı .. Bende cok uzulmus ve cok korkmustum ablamı aramıstım normal herkese aynısını dıyorlar dedı .. Kalp atmayana kadar fetüs mualemesı goruyor 😁 bız canım tatlım bebegım dıye severken ..
Eylul_lll Esra7261 Yanilmiyosam arkadasin ilk gebeligi ve yalanci gebelik olabilir diyerek kizi strese sokarak ebe hevesini kiricak sekilde geri göndermiş presodur dogru ama cümlesi yanlis ebenin arkadasta buna bozulmus üzülmüş ve buraya yazmak istemis neyini yargiliyoruz bende bunu anlamadim ayni seyi size yapsa hosunuza gider miydi kanda yada idrarda test yapiyosunuz hamile oldugunuzu öğreniyorsunuz ama ilk gebeliginiz ve saglik ocagi nerden belli yalanci gebelik olmadigi dercesine kanitla gel diyerek sizi postaliyor hosunuza gider miydi?Bana yapsa ben yerin dibine sokarim o ebeyi çünkü ebelerin çoğu dogum esnasinda bile yaparken bana mi sordun bagirmada ikin gibi cümleler kurucak kadar beyinsiz😡😡😡
Esra7261 Eylul_lll ayyy üffff ne yargılaması. Hakaret mi ettik kıza. Herkes kendi fikrini yazıyor. Benimde ilk gebeliğim ama az buçuk araştırdığım için biliyorum bazı şeyleri. Size de bana cevap vermek mi kaldı.
Sinem11 B-P-R saglik ocagina gidip bebegin kalp atisini duydum diyosun orda ki ebe dosya aciyo sana sorular soruyo kayit yapiyo ilk aşının ne zaman oldugunu soyluyo bu arada kan tahlili yaptirdigin kagit ve ultrason kagitlarin yaninda olsun
Eylul_lll Esra7261 Valla bana ilk cevabi veren sensin o yüzden ağzının payini vermek benim boynumun borcu oldu ;) Herkesin o an arastirmak aklina gelmeyebilir sirf yorum olsun diye insanlari kirmaniza gerek yok üzülmüş yazmis sizde köstek oluyosunuz bari fazlalık olmayin 😉
Selmayakup Banada aynısını dediler canim kalp atışı bi duyulsun öyle gek dediler bisey yok bence bunda.
031965 Bunu genelde hep yapıyolar galiba bana gittiğim ilk doktor da kese oluşmamıştı değerlerim iyiydi ama boş olabilir kimyasal olabilir diye hevesimi kırmıştı ama anladığım kadarıyla bu tavrı gösteriyolar genelde. İhtimalleri söylüyolar işte ben de o zaman alınmıştım ilgisizce söylediği için. Gerçi bi daha da o doktora gitmedim böyle böyle hasta kaybeder ancak özelde.
Zeynnep B-P-R nasıl düşüncesiz doktorlar var gerçekten. Henüz erken haftaya bakalım diyebilirdi Yani. Bende 4 haftalık civarında gittim baktı, henüz erken gözükmeyebilir haftaya şu günde gel görürüz dedi ve keseyi görünce kaç kere tebrik etti. İyi bir doktora denk gelmek de sanş meselesi.
B-P-R Zeynnep Aynen Ben Çok Anlayışsız Doktorlara Denk Geldim Ve tek söylediğim Şey Allah'a Havale Etmek Çok iyi bir doktoru bulduk Derken Oda Başka bir hastaneye gitti artık diğer Ay Başka bir doktora Gidicem İnşallah iyi bir doktorudur
Medusa Ecece evet son adet tarihinin ilk günü ☺️ Yani bende o tarihte sadece kese göründü, daha sonraki hafta bebek ve kalp atışı duyduk. Ama herkese göre değişir bu. 5 haftalıkken de duyulabilir 8 haftalıkken de, ne zaman döllendiğine bağlı biraz da.
Zeynnep Ecece 5+3 ye üstten muayene ile keseyi gördüm. 6. Haftanın başında gelin bebeği ve kalp atışını duyarız dedi ama ben 8. Hafta olsun net duymak için bekliyorum. 6 haftalarda bildiğim kadarıyla vajinal ultrasyon ile bebeğin kalp atışı duyuluyormuş ben üstten için bekliyorum.
Hamisanne Ecece p aynısını babada yaptılar sağlık ocağı doktoru HCG testi yap dedi kan verdim sonraki gün 49 çıktı değerim doktor hamilesin kan ve idrar testlerini yaptır eksik bi şey varsa ona göre takviye yapalım dedi ebe ye gittim kayıt actirmaya bana dedi ki değerin çok küçük şimdi açamam haftaya doktora git bu ultrason la baktır sonra gel benimde çok moralim bozuldu çünkü bundan önceki gebeliğim de 8haftalikken kalbi durdu bebeğimin yine aynı şeyler olur diye korkuyordum neyse bekledim haftaya hastaneden randevu aldım doktorda HCG görmeden ultrasonla bakamam dedi ona da gıcık oldum zaten özel bir laboratuarda baktirdim HCG 2539 çıktı şimdi tekrar doktora göstericem ultrasonla bakicaklar inşallah kalp atışını duyarım diğer bebeğimin kimi hiç duyamamistim
Ecece Hamisanne öncelikle çok geçmiş olsun 🙏🏻 Çok üzüldüm ama bidaha gebe kalmanıza çok sevindim Allah’ın izniyle duyarsınız inşallah hep birlikte olumlu düşünelim olumlu olsun 💕💕
Elif28 Hamisanne kaç haftalık gebesin kuzum ınsallah duyarsın kalpten dua ediyorum sana aynı şeyleri bende yaşıyorum. Bende daha kalp atışını duyamadım çok korkuyorum çok ... rabbimize emanet allahım sağlıcakla kucağımiza almayı nasip etsin
Ebruuuu64164 Ecece haklı bir tavır kötü yada yanlış birşey söylenmemiş ayni şey bana da söylenmişti. Ne kadar alınganlık had safhada ...