Papiiii 2minnosannesi_ yani 3 kilo dogsun raziyim ben 38de bile 3 dogsa olur umarim o zamana kadar alir biraz daha.Peki kucuk olmasi dogumu geciktire bilirmi?Biz normal dogum dusunuyoruzda
2minnosannesi_ Papiiii normal doğum düşünüyorsanız 40 haftaya kadar zaten bekliyor doktorlar herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum canım küçük olmasında
Papiiii Bugraninannesiii canim enfeksiyon testi istemedi ama idrar testi yaptirdi enfeksiyon varmi diye vakmak icin bisey cikmadi.Nstye girdim kalp atislarida cok iyi cikdi.Daha sonra kan akisina vakdi ondada bir sorun gormedi sadece olculerine vakdi uktrasonda ve 35+5 olmasi gerekirken 33+5 gibi gozukdu olculeri doktorumda kucuk bebek zamanla yedigina dikkat et onemli olan saglikli olmasinfedi.Peki kucuk olmasi dogumu geciktire bilirmi
Bugraninannesiii Papiiii o zaman stres yapacağın bişey yok canım güzel beslen dinlen sağlıkla doğar inşallah 🌼
Mrv001 Papiiii ilk doğum olduğu için zor olmuştu ama 41+3 doğmuştu kızım yani ciddi anlamda zayıftı diğer bebeklere göre ama 1 ay içinde tosuncuk gibi olmuştu kilosu düşük olduğu için üzülmeyin haftasında ve sağlıklı bi şekilde doğsun kilo alıyorlar canım
Papiiii Mrv001 yaa onu emrak ediyordum bende kucuk olmasi dogumu geciktirirmi normal dogum bekliyorm kac kg dogmusdu sizin bebe?
Mrv001 Zayıf olması doğumu geciktirmez arkadaşım 36 haftalık 1.900 doğum yapmıştı mesela ama 3 saat içinde doğurmuştu dogumunuz tamamen size bağlı bol bol her sancıda çok güçlü ıkınmanız gerekiyor şimdi ki gebeligim 24 hafta bunda tecrübeliyim inşallah
Mrv001 İlk bebeğim 2. Kilo 290 gram bu bebeğim de doğuma kadar 3 kilo dan fazla olmaz sanırım çünkü yiyemiyorum beslenemiyoruz
Papiiii Mrv001 ben yuyorumda ya niye boyle anlamadim.Yani simdiye kadar kilo ile ilgili bir soruna yasamamisdik ama 31+6da gitdigimda 1800 gramdi.Şimdi 35+5 gidiyorum 2200 gram dedi
Papatyamoms Papiiii siz beslenmemize dıkkat etmekle birlikte cokta üzülüp kendinize dert etmeyın benım oğlumun nerdeyse 3 haftadan fazla idi son kontrolumde 37+3 te 2200 grm 34 35 haftalık cıkmıstı ıkı gun sonra doğum yaptım 2980 gram doğdu bebişim. Ki kaşar o bu 32 den sonra da cok sık tuketmeye başlamıştım. Doktorumda o zaman cok sorun etmedı bunu benı de rahatlattı bende madem oyle dedım tamam dedıgı gıbı de oldu :)
Papiiii Papatyamoms yaa benimde doktorum oyle dedi ama nebilim ben cok kotu oldum acaba gelisim geriligi felanmi var diye ama doktor saglikla ilgili sorun olmadigi sadece kilo ile ilgili oldugunu soyledi.Bisey yapma yemene icmene dikkat et sorun yokdur dedi .Peki boyle kucuk olmasi dogumu geciktirirmi ben normal dogum dusunuyorumda
ElifTzl Papiiii Yok sanmiyorum.Yani 39 haftaligim hala belirti yok ama ben sebebini kilodan dolayi diye dusunmuyorum oyle bir sey ne duydum ne okudum
Mrv001 Papiiii merak etme canım hiç bi problem olmaz zayıf olması doğduktan sonra anne karnında alamadıkları kiloyu alırlar bol bol vitamin ağırlıklı beslen doğuma kadar 1 kilo rahat alır bebeğin son 1 ay önemli olan zaten. Ben 35 haftalikken kızım 1 kilo ancaydı son 1 ayda 2.290 doğmuştu senin bebisin gayet normal çok kilolu doğması da seni çok yorar emin ol
Papatyamoms Papiiii 37+5 te suyum geldi benım canım, gecıkmedi yanı gecıkmesıyle bı bağlantısı olacağını düşünmüyorum zamanı ne zaman gelirse o zaman gelmek isteyecektir ☺️
Mavigozunannesi Papiiii 2 hafta geri ileri olur takma kafana bebek sağlıklı ise minyon doğar doğunca buyur gelişir daha kolay toplar bende ilk cocugumda yaşadım 3100 gr zor yaptım inan neler yedim hep bebeğe yararlı şeyler yedim Dr çiğ semizotunu yoğurtla ye dedi içim dışım semizotu olmuştu kızımda doğdu hızla kilo aldı. Oğlum 2.dogumum da inan ilki gibi üstüne düşmedim 4 kılı doğdu iri öylede devam etti oda stres yapmadan muz ceviz süt kaşar ye
Papiiii Mrv001 doktorum zaten bana 3 kilodan fazla bebek dogurmami daha onceki gidisimde yedikelrime dikkat etmemi soylemisdi cunku gozum azicik zayif zorlanmasin dogurunca diye oyle yap dedi bu seferde kucuk dedi bakalim hayirlisi
Mavigozunannesi Papiiii hayir canim geciktirmez o zamanında gelir sen akışına bırak zaten ne kadwr geciktirecek 40 hafta en fazla illaki doğuracaksin ben 2 doğumu da 40+3 te yaptım oğlum iri diye erken almadılar yani seseryana ilki normal doğum diye bekledik gelmeyince kendi suni verdi yine gelmedi eşek sipasi🤣 yani demem o ki bebek 4 kılo yöne 40+3 te geldi erken doğmadı