Vizyondakianne Arkadaslar hamileleri icin gunluk almasi gerek dozdan fazlasiymis bu folbiol 5 mg bende bir hapi 4 e bolup gunde bir iciyorum o parcalari boyle yapan oldumu yapmalimiyim.sizde 5mg dusurmeye calistigimdan bunu yapiyorum
Pinkgold Vizyondakianne bende ilk zamanlar kullandım şöyle içtim 1 gün içtim 1 gün içmedim doktorum öyle içmemi söylemişti sağlık ocağı yazmıştı o ilaçı kendi doktorum çok ağır bi ilaç 1 gün iç 1 gün içme demişti
Dilekea05 Vizyondakianne Benim doktorum yarısını içebilirsin dedi. Ama folik1 tavsiye ediyorum. Alamazsan folbiolun yarısını içebilirsin demişti.
Vizyondakianne Gunluk almamiz gereken doz 400 ken bu hap 5mg ama ben 4 e bolup 1,25 e dusuruyorum dozajini 5 cok agir ama
rabiatkncee Vizyondakianne bi zararı yok bence ben de günlük kullandım 2 ay sonra hamile kaldım canım
NewMom__ Vizyondakianne inanın bilmiyorum ben doktorumun söylediği ölçüde günde bir adet alıyorum doktorunuza bir danışın
Sjsjsjsj Bana ilk hamile olduğumu öğrendiğimde aile hekimim verdi araştırdım gebelikte dozu yüksek olduğunu öğrendim kullanmadım folidoce çok öneriliyodu doktoruma danıştım ve 3 ay kullandım tavsiye ederim
NewMom__ Vizyondakianne bunu hiç duymadım zaten 12. Haftaya kadar falan kullandırtıyor doktorlar ben her gün düzenli kullanıyorum yarın doktora bir daha danışıp size de bilgi veririm
Busrabbygt Vizyondakianne evet ben hamile kalmadan içmeye başlamıştım ama toplasan 10 tane falan işmişimdir. Doktora gidince direkt bıraktırdı otizmli olma riski artıyormuş fazla doz olduğu için
Vizyondakianne NewMom__ teşekkür ederim ya doktorlarin bunu yazma sebebi devlet oduyor parayla disardan almayalim diye ama buda cok agir
NewMom__ Ecem95 evet bende öyle içiyorum zaten gebe kalmadan 3 ay önce başlanmasını öneriyorlar hatta bu kadar riskli olsa sanmıyorum doktorlar versin
Ecem95 NewMom__ yani ben de gebelik düşündüğüm için kullanıyordum öncesinde sonrasında hamile olduğumu öğrenince direkt 2 kutu daha yazmıstı doktorum
Vizyondakianne NewMom__ doktor a sorarmisin hocam bi arkadasim bu hapi 4 e bolup 5 mg dozaji 1,25 indiriyor oyle olurmu diye.insallah kizmaz benim.yuzumden size 🙏
Vizyondakianne Bundan once molia folic kullaniyordum dil alti erimeli 400 mg 125 tl ye aliyordum hamile kalmadan once..hic guvenmiyorum bu hapa bu yüzden 4 bolum dozajini indiriyorum
Sevval0308 Vizyondakianne molia folic için söylüyorum o mg değil mcg folik asit oranı yani ideal olan o folbiol degil
Sevval0308 Vizyondakianne canım gebelikte günde en fazla 300-400 mcg folik asit alınmalı folbiol çok yüksek.hamile kalmaya karar verdiğim ay sağlık ocağındaki doktorum yazmıştı kullandım nasilki hamile olduğumu.ogrendim doktoruma gidince acil onu birakiyoruz dedi ve özel bir folik asit verdi onun mgsinin çok çok yüksek olduğunu gebelikte değil folik asit eksikliği tedavsiinde kullanıldığını soyledi.