Canım önceki mesajımı direkt kopyalayıp yapıştırıyorum.
Ay mantar enfeksiyonu çok kötü ya. Uzun süre çektim. Cinsel ilişki yaşamadığım zamanlarda olduğu da oldu. Nedeni antibiyotik kullanımı ya da bağışıklığımın düşmesiydi.
Öneri niteliğinde birkaç madde söyleyeyim
Günlük ped kullanımını hiçbir doktor önermiyor, akıntıyı çoğaltıp, enfeksiyonu arttırıyor dediler bana.
Peçete ya da pamuk da kullanmamak, sık sık iç çamaşırı değiştirmek gerekiyor.
Probiyotik kullanmak florayı düzenleyip yararlı bakterileri arttırdığı için enfeksiyonu azaltıyor. Bunun için bol bol kefir içmek öneriliyor. Probiyotik içeren takviye de kullanabilirsiniz.
Dar, sıkı pantolonlar, iç çamaşırları o bölgenin ıslak kalmasına neden olduğu için enfeksiyonu arttıyor. Jean yerine rahat pantolon, etekler tercih edebilirsiniz bir süre.
Üstte yazılan gece yatarken iç çamaşırı giymemeyi de bi doktor tavsiye etmişti bana. Hava alıyor ve rahatlıyor. Kaşıntıyı azaltıyor en azından.
O bölgeyi herhangi bir temizleyici kullanarak yıkamamak gerekiyor. İntim jel, sabun, duş jeli vs hepsi zararlı. Vajina zaten kendi kendini temizleyebilen bir organ. Biz müdahele ettikçe içindeki yararlı bakterileri öldürüp enfeksiyon oluşma ihtimalini arttırıyoruz aslında.
Sentetik olmayan iç çamaşırları kullanmak gerekiyor. Bambu ya da pamuk bunun için ideal. Yüksek ısıda yıkayıp ütülemek de hijyen açısından öneriliyor. Ben hala tiplerinin kayacağını bile bile 90 da yıkıyorum. 😂
Bir de sizde mantar varsa eşinize de bulaşmıştır. İkinizin de tedavi olması gerekiyor. Erkekler bu konuda taşıyıcı gibi düşünün, kendileri etkilenmezler ama size bulaştırırlar. Siz tedavi olursunuz ama onda olduğu için tekrar tekrar enfeksiyon kaparsınız. Tedavi işe yaramaz :/
Çok uzun oldu ama gerçekten uzun zaman çektim ve ne illet olduğunu biliyorum. :(