Tabi ki her doktorun görüşü farklidir sadece benim başıma böyle bişey hiç gelmedi ilk gebeliğimdede kullanmadim şimdi bu gebeliğimde böyle olunca ondan sordum kullanan var mı faydasını gördünüz mü diye sormak istedim

Merveeall ben en başından beri kullanıyorum 18+5 oldum hala da kullanıyorum, ilk zamanlarda kanama lekelenmelere iyi geldi durdurmuştu düşük tehlikem vardı 12 haftaya kadar kullandım. Sonrasında tedbir amaçlı kullanırken plesenta hafif aşağıda diye yine kullanıyordum, şimdi de erken doğumu önlemek için kullanıyorum yani en baştan beri bu saydığım her şeye iyi geldi gayet yararlı

Merveeall 9. Haftada 1 çay bardağına yakın bir anda kan boşaldı aklım çıktı kanama alanım varmış şuan PROGESTAN kullanıyorum o günden bu yana 15 deyiz çok şükür kahverengi lekelenmeler dışın da bişey yok düzenli kullan mutlaka işe yarıyor. Bu arada çevremde iki kişi daha hamile bende 2-3 hafta gerideler onlarda da aynı sorun mevcut yani sık karşılaşılan bir durummuş içini rahat tut yorma kendini

8 haftalik hamileyim bende kullanıyorum baştan beri faydası var çok şükür doktorlar önlem almak için veriyor bilmediklerini vermezler zaten

Semra007 çarpıtıyorlar okuduklarını perinatolog gördü beni de 12. Haftada progestanın kanamalarda işe yaradığına dair resmî bir çalışma yok ama elimizde başka bir ilaç da yok ve riskli gebelikler de gördüğüm işe yarıyorum ve dünya da sıklık la kullanıyor kanıtlanmış bir çalışma varki rahim kasılmasını engelliyor Buda düşük riskini erken doğum riskini azaltır demişti ki bende çokca işe yaradı

Merveeall
    Yorumlara bak herkes doktor olmuş doktorunuz verdiyse kullanın bende kullanıyorum hiç bir doktor bebeğinizle size zarar vermek istemez neden istesin ki ama şu var eğer bebeğiniz sağlıksız ise istediğiniz ilacı kullanın istediğiniz kadar iyi doktorlara gidin her şekilde sonuç olumsuz olur zaten. Çünkü vücut bunu atmak ister. Eğer sağlıklı ise bebeğiniz kanama alanınız varsa bile zarar görmez bende aynı sorunu yaşıyorum sizle çokk araştırdım ve bu sonuca vardım tüm doktorlar böyle söylüyor.

Aayssee1323 hanımefendi kendiniz de diyorsunuz bebek sağlıksız ise zaten hiç bir ilaç, doktor onu içerde tutamaz. Devlet hastanesindeki doktorlar niye ilaç yazmadın sorusuna cevap vermek için yazıyormuş ee ben özele gidiyorum bana niye yazıldı? Yani herkes doktor maşallah tıp dalındaki konumunuz nedir çok merak ettim bu engin bilgilerinizden mahrum kalmak istemem. Anne karnındaki bebeğiniz sağlıksız ise tıp dalındaki hiç bir şey zaten koruyamaz. Ama bu demek değil ki ilacın faydası yok. Kanama alanınız varsa bunu kesiyor ben diğer gebeliğimde kanamam varken sadece 1 hafta kullandım ve kanamam kesildi doktor da hemen bıraktırdı zaten. Tüp bebek yöntemi ile gebe kalınan annelere de veriliyor ilk 12 hafta demek ki etkisi varmış.

Semra007
    Çok sinirlendim yaa bide araştırdım demez mi sanki deney yaptı ilaç üzerinde😂 araştırdım demesi de internet. hayır internete de başım ağrıyo yazsan beyin tümörün çıkıyor

He birde doktor hanım siz araştırırken görmediniz herhalde ama bilmiyorsanız bilgilendireyim progesteron zaten vücudun salgıladığı bir hormon. Bu yüzden hiç bir zararı yok. Gebeliğin ilk haftalarında plesanta gerekli olan progesteronu üretemez ise kanama görülebiliyor. Bu ilaçlar da bu hormonu dengelemek amaçlı ve kanamayı azaltıp tamamen ortadan kaldırmak amaçlı veriliyor. Lakin üstte de belirttim sağlıksız gebelikse zaten onu tutamazsınız.
    @Aayssee1323

Merveeall 14.haftamdayım. 40 önce vermişti doktor şu zamana kadar sadece 10 adet içebildim. İçtiğim an kusuyorum çünkü. Bebeğe yarar mı bilmiyorum ama bana yaramadığı kesin.

Sevalinkaa vajinal fitil şeklinde denediniz mi? O türlü de kullanılıyor ben de oral şekilde değil vajinal fitil şekilde kullanıyorum. Doktorum bana da önerdi. Ve kasık ağrılarım olduğunda iyi geliyor. Özellikle işe giderken, uzun süre ayakta kalacağın zamanlar kullan günde 3 kez bile kullanabilirsin hiçbir zararı yok dedi. Daha önce ablamda da erken doğum riski olmuştu o da kullandı

Artemis_ ağrım yok doktorumda biliyor sıkıntımı mecbur kullanacaksın diyor başka bişey demiyor yarın folik asitin son günü. Bundan sonra mecbur kullanacaksın dedi.

Hanımlar ; Sizlerle tartışmıyorum , herkes fikrini sunmakta özgür umarım hepiniz sağlıklı çocuklar yetiştirirsiniz ve hayırlı doğumlar yaparsınız. Ben de sadece sizler gibi Merve hanımın sorusuna fikir sundum. Merve hanım araştırsın ve kendisi bebeğinin annesi olarak en doğru kararı tabi ki kendisi versin. ☺️Lütfen her bildiğinizi tartışma olarak değil kibar bir dille yazın ki tartışma platformu değil öneri platformu olsun böyle yerler. Olsun ki bilmeyenler de araştırıp öğrenebilsin.

Merveeall ya ben de senle ayniyim biliyormusun benim de oyle ilk gebeligimde yoktu ama bunda oluyor ben kullaniyorum hatta ignesini de yazdi lekenme icin

Aayssee1323 sizinki öneri değil çok bilmişlik. Üstteki hanımefendi doktorlardan iyi bilemeyiz yazıp soruyu soran kişiye fikrini belirtmiş sizde araştırırsanız siz de bilirsiniz demişsiniz. Kaç yıl tıp okuyan insanlardan bahsediyoruz onların verdiği ilaçtan bahsediyoruz. Bana araştırma kaynaklarınızı sunar mısınız? Doktor bana kanama var dediğim anda bir şey sormadan progestan verdi diyorsunuz peki size soruyorum ne vermeliydi? Avrupada düşüğe etkisi bile olmadığı için yasak yazmışsınız ilacın temel amacı düşüğe etkisi mi sizce? Doktorların her biri şunu belirtiyor bebek sağlıksızsa ve düşecekse düşer. Bunu tıp dalında hiç bir şey değiştiremez. Üstte de belirttiğim gibi progesteran bir hormon. Bazen bu hormon yeteri kadar salgılanamaz ve çoğu kadında sık görülen bir durumdur buda kanamaya sebebiyet verir. İlacın verilme amacı da budur düşecek bebeği içerde tutmaya çalışmak değil.

NewMom__ eğer bunu duymak isterseniz Tamam siz haklısınız ☺️
            Sizin için de mümkünse ben tartışmak istemiyorum belli ki çok farklı düşünüyoruz.Saatlerce yazışsak yazdıklarımın birinden bile sizi kırıp vebale girmek istemiyorum. Ve öyle bir derdim var ki .. inanın bu tartışmaya girecek mecalim yok.
            Size hayırlı doğumlar ve hayırlı evlat versin Allah .

Aayssee1323 amin size de hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin Allah amacım sizi kırıp üzmek değil fikrimi belirttim ve tepki gösterdiğim konu doktorlardan daha çok biliyormuşuz gibi buraya aktarmış olmanızdı. Derdinize derman en kısa zamanda bulursunuz inşallah😇