Herkese selamlar. Bu benim ikinci gebeliğim ilk oglum 7 aylık ve şuan 11 haftalık ikinciye hamileyim ilk gebeliğimde kanama,lekelenme vs. hicbir sey yaşamadım ama bu gebeliğimde hafif lekelenmeler yaşıyorum kasilmalarim ve agrilarim oluyor ve dün doktor ultrasonda az bir kanama oldugunu gördü hocam tehlikeli mi diye sordum oda kanamalar artarsa dusuk riskini artırır dedi ve progestan başladi aranızda hiç kullanan oldu mu? Kullanınca geçti mi ?

Merveeall benim de kanamam lekelenmem oluyodu düzenli kullan geçer benim geçti şuan 19 haftalik

Merveeall benimde oluyor ara ara lekelenmem bende kullanıyorum prgstn

İnşallah biran önce geçer yaa

Merveeall Lütfen progestanı araştırın önce öyle kullanın. Aynı risk bende de vardı .devletteki doktor kanama ve kahverengi leke var dediğim anda bana bir sey sormadan progestan yazalım dedi. ( Bebek sağlıklı değilse değil progestan hiçbir ilaç rahimde tutamıyor bebeği. ) progestanı araştırdıktan sonra sadece 1 tane kullanıp bırakma kararı aldım . Tabi ki sizlerin kararı fakat avrupada düşüğe etkisi %1 bile olmadığı için yasak. Devlet hastaneleri ‘düşük tehtidi vardı da hastaya neden ilaç yazmadın ? ‘ sorusuna cevap için sadece bu ilacı yazıyor. kısacası bence bebeğinizi progestan korumuyor . Hayırlı günler dilerim umarım her şey gönlünüzce olur.

Merveeall canım bende hiçbir lekelsnme vs yok ama doktorum işini sağlama alanlardan 3 ay boyunca progestan dex iğne kullandı düşüğe engel gebelik koruyucu yazıyor zaten bu yüzden dert etme biz doktorlsrdan iyi bilemeyiz sonuçta

Merveeall benimde 2. Gebeliğim bikaç gündür lekelenmem ve ağrım vardı dün gece doktora gittim. Bana hem iğne hemde kapsül ilaç verdi 8 haftalık hamileyim bende

Ya anlamıyorum gerçekten bu düşünceyi.Tıp okumuş bir doktor veriyor bu ilacı.zararı olsa zaten vermez.progestron rahim duvarının kalınlaşmasını sağlayan bir hormon.eğer vücut kendiliğinden üretemiyorsa bu süreçte dışarıdan ilaçla destek veriyolar ki bebek tutunsun kalınlaşan duvara.zaten bebek sağlıksızsa düşecektir ancak kanama rahim duvarından progesteron eksiliğinden kaynaklanıyosa kanama duracaktır.burda koskoca tıp okumuş doktorların görüşünün üzerine araştırdım vs diye nasıl yorum yapabiliyosunuz anlamıyorum.e o zaman doktorlara güvenmiyosanız gidin evinizde doğurun hastaneye gitmeden

Semra007 sizin gibi inananlara yazmadım . Doktor olmadığımı nereden biliyorsunuz ? Her doktorun da görüşünün bir olduğuna nasıl karar verdiniz ?
          Hastanede doğurmak ile düşük ilacını nasıl bağdaştırdınız ?

Tabi ki her doktorun görüşü farklidir sadece benim başıma böyle bişey hiç gelmedi ilk gebeliğimdede kullanmadim şimdi bu gebeliğimde böyle olunca ondan sordum kullanan var mı faydasını gördünüz mü diye sormak istedim

Merveeall ben en başından beri kullanıyorum 18+5 oldum hala da kullanıyorum, ilk zamanlarda kanama lekelenmelere iyi geldi durdurmuştu düşük tehlikem vardı 12 haftaya kadar kullandım. Sonrasında tedbir amaçlı kullanırken plesenta hafif aşağıda diye yine kullanıyordum, şimdi de erken doğumu önlemek için kullanıyorum yani en baştan beri bu saydığım her şeye iyi geldi gayet yararlı

Merveeall 9. Haftada 1 çay bardağına yakın bir anda kan boşaldı aklım çıktı kanama alanım varmış şuan PROGESTAN kullanıyorum o günden bu yana 15 deyiz çok şükür kahverengi lekelenmeler dışın da bişey yok düzenli kullan mutlaka işe yarıyor. Bu arada çevremde iki kişi daha hamile bende 2-3 hafta gerideler onlarda da aynı sorun mevcut yani sık karşılaşılan bir durummuş içini rahat tut yorma kendini

8 haftalik hamileyim bende kullanıyorum baştan beri faydası var çok şükür doktorlar önlem almak için veriyor bilmediklerini vermezler zaten

Semra007 çarpıtıyorlar okuduklarını perinatolog gördü beni de 12. Haftada progestanın kanamalarda işe yaradığına dair resmî bir çalışma yok ama elimizde başka bir ilaç da yok ve riskli gebelikler de gördüğüm işe yarıyorum ve dünya da sıklık la kullanıyor kanıtlanmış bir çalışma varki rahim kasılmasını engelliyor Buda düşük riskini erken doğum riskini azaltır demişti ki bende çokca işe yaradı

Merveeall
              Yorumlara bak herkes doktor olmuş doktorunuz verdiyse kullanın bende kullanıyorum hiç bir doktor bebeğinizle size zarar vermek istemez neden istesin ki ama şu var eğer bebeğiniz sağlıksız ise istediğiniz ilacı kullanın istediğiniz kadar iyi doktorlara gidin her şekilde sonuç olumsuz olur zaten. Çünkü vücut bunu atmak ister. Eğer sağlıklı ise bebeğiniz kanama alanınız varsa bile zarar görmez bende aynı sorunu yaşıyorum sizle çokk araştırdım ve bu sonuca vardım tüm doktorlar böyle söylüyor.

Aayssee1323 hanımefendi kendiniz de diyorsunuz bebek sağlıksız ise zaten hiç bir ilaç, doktor onu içerde tutamaz. Devlet hastanesindeki doktorlar niye ilaç yazmadın sorusuna cevap vermek için yazıyormuş ee ben özele gidiyorum bana niye yazıldı? Yani herkes doktor maşallah tıp dalındaki konumunuz nedir çok merak ettim bu engin bilgilerinizden mahrum kalmak istemem. Anne karnındaki bebeğiniz sağlıksız ise tıp dalındaki hiç bir şey zaten koruyamaz. Ama bu demek değil ki ilacın faydası yok. Kanama alanınız varsa bunu kesiyor ben diğer gebeliğimde kanamam varken sadece 1 hafta kullandım ve kanamam kesildi doktor da hemen bıraktırdı zaten. Tüp bebek yöntemi ile gebe kalınan annelere de veriliyor ilk 12 hafta demek ki etkisi varmış.