Mom12yes ben varım. Hemde pişmanlıktan hala evladının yüzüne bakamayanlardanım. Öncelikle içmeyen bilemez gerçekten bırakmak çok zor hele birde evde senden başka kullanan da varsa. Neyse ben uzatmadan başımdan geçeni anlatayım.
İlk gebeliğimde sigara kullanıyordum, çevremde içmeyen insan yoktur nereye gitsem illa içerdik öyle böyle derken bebekte bir sıkıntı görülmüyordu hamile iken, taki 22.hafta kontrolde öğrenene kadar. Çocuğum erkenden doğmak istiyordu ilaçlar iğneler derken 34 haftaya kadar zar zor durdurduk. 34 haftalık iken doğumum başladı 14 saatin sonunda miniğim kucağımda derken daha doğru düzgün kokusunu çekemeden çocuğumu küveze aldılar. Nefes alamıyordu ememiyordu nefes alamadığı için beslenmesi sıkıntılı idi sürekli tıkanıyordu değerleri çok düşüktü, tam 16 gün küvezde hava cihazları ile yaşadı yavrum. Ona her baktığım da içtiğim sigara geldi aklıma kafamı duvarlara vurduğumu bilirim çünkü bunların olabilme ihtimalini bile bile kullandım bu suçluluk çok ağırmış anne olunca anladım. Bıraktım çocuğum canıyla savaşırken acımla sigaraya koşmadım bebeğime kendi kokumla koştum çünkü kısıtlı saatlerde alıyordu zaten kokumu bide nefesimde üstümde sigara kokusundan anne kokusuna hasret yaşasın istemedim. Şimdi 4 yaşında ama bu yaşa gelene kadar ne hava cihazları ne ilaçlar ne serumlar , hala iki koşunca öksürükten çocuğumun ciğerleri çıkacak gibi oluyor. Ben kullanan birisi olarak kullanan hiçkimseyi asla yargılamam çünkü bende kullandım, ama size tavsiyem mümkün oldukça elinizden geleni yapın , çünkü sağ Salim görünen çocuklar bir anda ağır hasta oluyor , lütfen hamiş annelerimiz bu yazımı iyi okuyun