tugcedoganay1 kızlar hamileyken çilek yersen ve elini bi yerine sürersen bebekte leke olur derler 😂 duydunuzmu hiç çevrenizden
Busratuncay2911 tugcedoganay1 doğru tabi ki ama aşerdiğiniz zaman oluyor yani benim ablamda var alnında
MadameHappy34 tugcedoganay1 8 ay yedim 😑😅öyle bisey var ise 8 gün için de çilek oğlum olacak.. Ve böyle batıl inançlara inanmamak lazım böyle bir şey mümkün olsa eskiler hepimizi benekli benekli doğururdu…
4mevsim_1anne cahilelafanlatamazsinyorulmaa hayir hiçte hurafe deil bende oldu hemde cilek lekesi bildiğin 😁
tugcedoganay1 @cahilelafanlatamazsinyorulmaa @zeynozey biliyorum hurafe olduğunu bende çilek yerken aklıma geldi🤣 sadece sizlerin çevresinde de yaygınmı diye merak ettim
motherlion01 tugcedoganay1 benim kalçamda var annem çilek aşermiş yemiş ve farkında olmadan kalçasını kaşımış bende çilek aşerdim ama yedikten sonra bir yerimi elledim mi hatırlamıyorum annem yedikten sonra inşallah ellemedin bir yerini dedi ama hatırlamıyorum işte doğunca görecez artık gerçeklik payını 😂😂
Adigepsase tugcedoganay1 annem abime hamileyken o hatayı yapmış bacağında çilek izi olmuş ama doktor zamanla geçer demiş geçmişte. Bir de arkadaşımın yeğeninin alnında çileğin yaprağına kadar izi çıkmış. Hurafe diyen de var iz çıkan diyen de var. Bir başkasında duysam hurafe derdim ama şahsen annem yaşayıp abimde olmuş. Bana da ciğer hurafe gelirdi ama görümce de ve görümcemin oğlunda ciğer lekesi var.
tazeanne_20 Birinden habersiz alıp yerden diye biliyorum ben onu. Gizlice alıp yedin ve bi yerine sürdün,o zaman olur diyorlar. Birde ciğer ve kanlı et elletmezler bizde hamileye
Busratuncay2911 Bende de var ama üzüm lekesi var bence sen dikkat et aşerdiğin zaman mümkünse ellerini yıka öyle dokun yoksa çok pişman olursun yüzünde olması çok kötü bebeğin geleceği içinde senin içinde vicdan olarak kötü olur
tazeanne_20 tugcedoganay1 ben ciğer hiç ellemedim. Et kıyma kullanacaksam da eldivenle dokundum ve sürekli yıkadım ellerimi ama bakalım kız basıl gelecek
tugcedoganay1 @Busratuncay2911 evet ya vicdan azabı çekersin yüzünde falan olsa rahatsız olur kim olsa