Betulfurkan19 Çıktığınız yolda başarılı olmanızı dilerim. Kilom sizden az ama ben de senelerdir hep kilo sorunu ve bölgesel yağlanmalarım ile uğraştım. İradesizim açıkcası; şeker bağımlısıyım. Pandemide 76,5 kiloya kadar çıktım. Yeni evliydim ve eşim sorun etmediğini söylese de kendimi korkunç hissediyordum. Aramız iyiyken birlikte kek börek yediğimizden diyet de yapamıyordum. Sürtüştüğümüz bir dönemde kendime odaklanmaya karar verdim. Mutfak tartısı aldım. Bir süre her öğünümü tartıp uygulamaları kullanarak kalori hesabı yaptım. Sürdürülebilir bir yöntem değil. Sizin durumunuzda hele zor çünkü bebiş var. Ama birkaç kilo verip ödemimi atıp kendimi iyi hissetmemi sağladı açıkçası. 68,5 ile hamile kaldım, düşükten korkumdan egzersizi falan bıraktım. 3 ayda 72 oldum. Sanırım 80i bulur geçerim bu gidişle.
Kıyaslayacak olursam diyet evet ama hiçbir şey kendinizi spor kadar iyi hissettirmeyecek. Seneler önce spor salonunda düzenli grup derslerine katılarak ve bireysel antrenmanla 7-8 kilo vermişliğim var. Kası artırıp yağı yaktığım için çok daha fazla zayıflamış görünüyordum. Senelerce giyemediğim kıyafetlerime giriyordum.
- Su için; günlük miktarı takip edin , min. 1,5 - 2 litre
- Karbonhidratlı gıdaları gündüz öğününe ayırın. Günün son öğününü protein ağırlıklı yiyin. Yumurta candır mesela; tok tutar. Ben spordan 1,5 saat önce burgur pilavı falan yerdim mesela, sonrasında peynir, yumurta, et grubu ve sebze.
- Salona spora giderseniz terlemeniz gerek. Terlemeden ve nabzınızı yükseltmeden kalori yakamazsınız. Sözgelimi yürüyüş bandında tempolu yürüyorsanız en az 25, 30 dk sürdüreceksiniz; erken inmek yok. Kalori yakımı belli bir süreden sonra başlıyor. Ama cihazda sakın eğim yapmayın, kilo fazlanızdan ötürü diz ekleminize ağırlık biner, zarar verirsiniz.
*İlk günlerdeki et kırıkları size gece bebek gibi bir uyku olarak döner. Sonra etinizin yumuşamaya başladığını hissedersiniz, bu ilk aşamadır. Bunu bir de vücut tipinize göre bölgesel egzersizlerle desteklerseniz kaslarınızı uyarmış olursunuz.
*Başta kendi vücut ağırlığınızı kullanırsınız, zamanla elinize ufak ağırlıklar alın. Egzersiz lastiği candır mesela. Ağırlık antrenmanı yağ yaktırır.
*Endokrinoloji kontrolü önemli, kilo vereceğim diyorsanız önce doktora gidin.
Kilo verseniz de vermeseniz de mutlu olun…🌸