• Gebelik
  • AYAK ŞİŞMESİ YAŞAYAN VAR MI ?

ceylangokce_05 ben normal de de kilolu olduğum için uzun zamandır mümkün mertebe tuz kullanımı yapmıyorum yapsam da eskiye oranla az yapıyorum ama böyle olunca ağlayasım geldi geceden sabaha ayak şişer mi 🥺🥺 neyse ki şuan biraz rahatladım kendiliğinden iniyor mu yoksa birşeyler yapmamız lazım mı

Ben 38 haftaya geldim yeni şişmeye başladı terlikle dışarı çıkmaya başladım artık ayağının altına yastık koyup biraz kaldırınca iniyor gibi şişi bide çok su içip tuz hamur işi yemeyince de düzeliyor gibi

cihaninannesi

cihaninannesi benimde geceye kadar şişiyor sabaha inmiş oluyor özellikle bisey yapmıyorum biraz azattim tuzu bu günlerde daha iyiyim ödem ister istemez herkeste oluyor canim canını sıkma dinlendir ayaklarını fırsatın varsa benim pek vaktim olmuyor 2 tane çocukla o yüzden geceye kadar sızlıyor yatınca Bi oh çekiyorum

cihaninannesi benim de 4 aylıkken bileklerimden itibaren şişiyordu. Dr um tuzlu yemeği kes dedi. Gerçekten ilk gebeliğimde tuzu kesince düzeldim. Yan ş tamamen tuzsuz değil çok az koyuyorduö yani bi tencere çorbaya 1-2. Tatlı kaşığı atıyordum. Sonra 2. Gebeliğimde yine öğrenince tuzu hemen azalttım drum maşallah hiç şişmedin dedi. Dedim tuz kullanmıyorum ilk gebelikten tecrübem var. Diye. İşe yarıyor. Bir de yol yürüdükten sonra şişiyorsa eğer buzdolabında daima 2 şişe maden suyu bulundur. Eve. Gelince ayağını yıka çıplak ayağınla soğuk maden suyu şişesini yuvarla. Yere koy şişeyi üstüne ayağını koy ileri geri yuvarla masaj gibi inanılmaz rahatkatıyoor

cihaninannesi henüz 12 haftalık gebeyim fakat özellikle geceleri ellerim parmaklarım ve karnım şişiyor. Gündüz doğru düzgün belli olmayan karnım akşamları üstüne 2 ay daha koyuyor 😅 zayıfım 49 kiloyum ama alyansımı 2. Ayda takamamaya başladım. Tuz olarak tüketimde kaya tuzu kullanın bol su için. Çok normal olduğu söyleniyor 😌

_yfs_ 1 molekül tuz 1 molekül su tutarken 1 molekül şeker 100 molekül su tutuyor vücutta. Tuzu kesmenize gerek yok ama rafine değil kaya tuzu kullanın ☺️ şeker de kullanmanız gerektiğinde kaya şekeri kullanın öğütülmüş olarak da satılıyor🌸

mervekocogl yaaa şekerin şişkinlik yaptığını bilmiyordum hem bayram hem hamilelik diye tatlıya çok düştüm bir anda şişmemin sebebi belli oldu 😀 sağ olasın bilgilendirdiğin için tuzda kaya tuzu kullanıyorum devam o vakit 🫣

cihaninannesi benimde 37+2 ayaklarım şişmeye başladı bu hafta çok tuzlu yememeye hep dikkat ettim ama son haftalarımda ödem olmaya başladı

1. Haftadayım benimde ayaklarım ve ellerim şişiyor terlik giyiyorum o yüzden daha rahat oluyor ayakkabıdan ayrıca az su içince de ödem fazla oluyor vücut su tutmaya çalışıyor 🫠🥲