Tugbamete kutolg benim doktorum yaptır dedi sağlık ocağından aradılar tetenoz vaktiniz geldi dediler 1 ay arayla 2 doz vuruldum şuan 32+4 haftalığız hiç bir sıkıntı yok erken doğum riskimde yok
Ysn AygyulSina cnm bende 2 yıl önce Erken doğum yaptım doğuma yakın aşı oldum Bebeğimi kaybettim doğum sonrası şimdi ki gebelikte aşı vurdurmadim beni de korur dmi o tek doz aşı biraz önce elime igne battı da biraz tedirgin oldum
AygyulSina Ysn icine sinmiyorsa yaptir. Ben bana kendi doktorumun soyledigini soyluyorum. Her doktorun gorusu farklidir eger sama doktorun yaptir dediyse yaptir. Ben her zaman doktorun dinlenmesinden yanayım
Hmervekara Ysn tabikide yaptırmalısın heleki erken doğum riski varsa dedim yönlendirme yapmadım heleki derken ek olarak
Hmervekara Ysn türkiyede araştırılmış tezler var bu konuda çok enfeksiyon kapıp bebeğine veya anneye zarar olabiliyor aşıdan kaçmayalım. Bunu yönlendirebilirim.
Ysn AygyulSina cnm bana ASM kendi vurmadi doktordan kağıt getir yoksa vurmam dedi 2 yıl önce tek doz olmuştum zaten senin doktorun görüşüde içimi rahatlattı bi doktora daha Danıştim o da korur dedi
deletedmom6295 tetanoz aşısında gebelikte 2 doz vurulma sebebi koruyuculuğu arttırmak ilk dozdan 1 ay sonra vuruyorlar ki 1 aylık koruyuculuğu 6 aya çıkartsınlar. sonrasında 5 doza tamamlamak kimin aklına geliyor? maalesef doğurdum olay bitti diye kimse kendi hayatını önemsemiyor. sağlık ocağında da kimse bilgilendirme yapmıyor bu konuda. gebelikte iki doz vurunacaksın bitti. peki neden? sonrasında ne oluyor? elimizi kesince acile gidip koruma amaçlı aşı olunca da gayet korunuoruz değil mi? yada ameliyat olurken tetanos aşısı olanı gördünüz mü hiç? 2017 senesinde tam 3 kez ameliyat oldum ve kimse bana tetanos aşım okup olmadığını sormadı. bu kadar bilinçsizce yaptırılan bir aşı uygulaması daha yoktur neyi neden yaptığımızı bilmeden. hayatımız değerliyse eğer gebelik sonrası 3 doz daha vurdurun ki 10 yıllık koruyuculuğunuzu sağlayın hanımlar!!!! sonrasında da ara ara 3-5 yılda bir hatırlatma dozunu vurunur diğer hamileliklerinizde acabalarla yaşamazsınız. yine doğacak çocuğunuzda da aynı durumuntakip edin. 5 doza tamamlayın tetanos aşılarınızı lütfen 🙏🏻
AygyulSina Ysn ozaman cnm nasil gonlunden geçiyorsa. Yaptir veya yaptırma diye bisey diyemem sonucta icin gönlün rahat ise sorun yok
Sedaahmet kutolg ben 4 gün önce vuruldum. Hic kolum ağrımadı. Herkes ağrıyor diyor ama kişiden kişiye degişiyor ağrı durumu. Bence mutlaka yaptırılmalı. Hem bebegi hemde kendini korumak icin.
Yarenelibol Bn yaptırmadm hata adım dahi atmadm sağlık ocağına sonra hata yaptımı pişmanlk duydm 27 de atıldm 5 aralıkda bidaha var ve ebe cok kızdı sorumsuzsun dedi bana