Aslında aman aman bi hassaslığı yok ama geçen biri sadece kötü geçti dedi diye laf etmişlerdi o yüzden baştan söylüyorum tüm çıplaklığıyla anlatcam yaşadıklarımı okumqk isteyenler buyursun efendim 💜 her zman pozitif doğum hikayem diye post açmak istemiştim ama hayırlısı diyorum artık kızım iyi çok şükür yanımda ya her acı geçer bir şekilde insaAllah 🌝
Öncelikle artık bilmeyen yoktur malum gelmeyen Afra’m ve ben burda aylak aylak geziyorduk 😂 salı günü 40 olunca gidip suni alacaktım zaten ama pazartesi gecesi 2 gibi uyandım hafiften adet sancım vardı sabaha kadar devam etti ama ara ara,çok düzenli değildi yine de doktora yazdım ve bohçanı al gel dedi ona kalsa 38 de doğurtcaktı zorla zaten 😐 neyse kalktım bende ki sakinliği görseniz ama bi anda sekinet indi üzerime kahvalti hazırladım bi güzel yedim hdjdjdkd sonra çıktık yola,nst çekildi ve sancım düzenli çıktı 80 ve 100 lerde qma ben zerre bir sey hissetmiyorum evde olan adet sancım da geçti 🤯 doktor düzenli sancın var dedi açıklığa baktı ve 0 açıklık 🥺 o kadar ananas,hurma vs yedim ama fayda etmemis neyse yatış verdi doktor çıktık bi odaya küçücük ortada bi yatak var yanda da kırılmış bi sandalye kchdndks hemsire doğum bu odada olcak dedi,diğer odaların hepsi dolu sözde özel hastane ama yer yok aldıkları para yaptıkları muameleden dolayı haram olsun bu arada neyse…hemşire geldi lavman yapmam için sıvı bir sey verdi tarif etti gitti kendime lavman yaptım 😕 sonra 3 e yakın suni takıldı,başta orta bi acıydı ve 5 dk da bir gelip 1 dk sonra geçiyordu dedim böyleyse çok iyi 😁 sonra 3 dk da bir gelip 1 dk sürüyordu yine iyiydi doktor geldi açıklığa baktı ve 4 cm e yakın epidural mi istersin sezaryen mi dedi,sezaryen yine nerden çıktı acaba canım doktorum 🥰😬 neden diyorum hani bi tercih yapmam lazımsa bir şeyler geveliyo ağzında işte birini seç dedi ve bunu derken parmaklari afedersiniz içimde muayene bitti ama cekmedi acıdan geberiyorum orda dedim ki elinizi çekin tamam düşünücem hani,hala parmağı içimde sezaryen mi epidural mi diyo bana bağırdım bende elinjzi cekin söylicem dedim,çekti epidural alırsam süreç nasıl ilerler diyorum gelmis bana diyo ki epiduralden sonra da sezaryene dönebilir kesin normal olur diyemem acını hafifletir ama falan diyo yani onca sancıyı çektikten sonra hâla ameliyat olabilir ama dedim insaAllah işe yarar epidural,burada okuyordum hep neyse epidural istiyorum dedim taamm açıklık tam 4 olmamıştı 1 saat bekledikten sonra verelim dedi gitti suni sancı devam ediyor bu arada ve artık 1 dk da 1 geliyor ve inanılmaz bir şey sancı geldikçe kayınvalidem sırtımı sıvazlıyor ben hem acıdan hem annemin yokluğundan hem nolcak diye düşünmekten ağlıyorum artık 🥺 o sırada eşim gelmiş hâla diyor ki doktor demis ki ben güvenmiyorum epidural alsa da sezaryen olur 😂🥴 sinirden gülüyorum cidden zerre yazmak bile istemedim hikayemi bu yüzden benim yaşadığım normal ağrıdan,acıdan çok psikolojik siddetti neyse halbuki hemsire gelip böyle giderse sancılarını iyi karşılıyorsun hani dayanırsın falan dedi ben duruyorum qmq nasıl bilmiyorum insanın kendi sancısı da böyle zor mudur bilmiyorum ama suni çok zordu herkeste aynı olacak diye bir sey yok tabii insaAllah sizin ki çok kolay geçer 🥲 neyse ben sabırla 1 saatin geçmesini bekliyorum 1 saat geçti ben bayılcam artık dedim çağırın gelip yapsınlar iğneyi doktor geldi yine açıklığa baktı ve 3 cm demez mi 🤯😐 daha yapamayız dedi gitti ben orda koptum yani 4 saattir sancı çekiyorum hâla 3 cm diyor iğne olsam ameliyat olma ihtimali var dedim yok yani beni sezaryene alın bilmiyorum pişman mıyım ama o an sağlıklı düşünemiyordum asla,ve yan odamda doğum oluyordu kadının bütün çığlıklarını,afedersiniz kusmalarını saatlerce dinledim yanımda gibiydi oda çok kötüydü….yok dayanamıyorum çağırın sezaryene alsınlar dedim ama gelemiyolar çünkü doktor doğuma girmis yan odada ki kadının,yarım saatten fazla da onu bekledim artık öleceğimi düşündüm ve ayrıca son 2 saat boyunca bebeğin kalp atışlarına vs hiç bakmadilar buradw çok okudum kalbi dayanamayan suniye,çok korkuyorum oda var aklımda,2 saattir hiç hareket de hissetmedim hemsireye söylicem ama yok yani ağzımı açmaya mecalim yok 🤧 neyse öyle böyle geldi doktor apar topar tekerlekli sandalyeye oturtup götürüyorlar suniyi çıkardılar ama sancı çok fena var bi yandan ameliyat korkusu sardı titriyorum ama nasıl yani sandalye sallanıyor o sırada mükemmel doktor gelmis diyor ki ben ilk baştan beri sezaryen dedim zaten 🥰🥰🥰😬😐 geçtik ameliyathaneye sandalyeden yatağa geçmem lazım ama öyle bi sancı girmiş ki yok yani kalkamıyorum hadi diyolar bana ha bide doktor hanım gelmiş diyor ki iftar iftar herkesin hakkına girdin 😂💆♀️ (iftara 10 dk kalmıştı) yatağa geccem 1 dk biraz hafiflesin diyorum salak hemsire hadi ama geç sen normal mi yapcaktın bide diyor o an o kadar kötüyüm ki cevap veremedkm tabikii sonra şikayet etmeyi düşündüm ama Allah’a havale ettim hepsini ben şikayet etsem de bir sey değişmicek çünkü eminim….neyse geçtim yatağa iğneyi yaptı belime uyuştum falan başladılar doktor gelmis bide diyo ki iftar saati olduğu için iste ceza sözde eşin bize dondurma alcak 4,5 kez söyledi bunu resmen dondurmana diye saydırcaktım artık 😂 acı yok ama baya çekiştirme hissettim ve midem aşırı bulandı midem bulanıyor dedm normal dedi hemşire ama aşırı bulanıyor ve kuscam yani hissediyorum burda okuduğumda öyle olunca iğne yapiyolardı hep,çok kötüyüm kusucam diyrum bana gelmis kusmazsın diyor 3.defa dedim baska biri geldi bez koydu ağzımın kenarına bir sey varsa çıkar dedi 🤯 7,8, kez öğürdüm nefesim kesildi resmen gerçekten ölüyorum dedim yani sonra hemsire hanım geldi oksijen taktı burnuma simdi iyi gelir diyo bide….geri nefesim düzene girdi o sırada bebeğim çıktı ve o ağladığı an….gösterdiler bana o an zaten sinirlerim boşaldı başladım hıçkıra hıçkıra ağlamaya 🥺 çok güzel bi andı ama her şeye rağmen 💜 doğum hikayem böyle olduğu için çok üzüldüm yazmicaktım da hatta ama hep hayalimdi yazmak kötü geçti diye vazgeçmek istemedim çünkü sonu çok çok güzeldi 😻🥺❤ odaya çıktıktan sonra kum torbası yastık gibi bjr şey koydu karnıma yarım saat sonra falan geldi kaldırdı onu hemsire simdi karnına bastırcam ama elimi sakın tutma yoksa 2.defa da yapmak zorunda kalırım dedi tmm dedim bastırdı parmaklarıyla ama aşırı acımadi çok şükür bu kadar mıydı dedim hatta evet dedi sonra sonda çıkarıldı onuda ne ameliyatta takarlarken nede çıkarırlarken hissetmedim….2 saat sonra falan sanırım hemşire geldi ilk yürüyüş için,üstümü giydirdiler önce,sonra koluma girdiler kapıya kadar gidip gelcez dediler 5,6 adımdı kapıya kadar yani zorlandım baya ama dikiş ağrısından çok felç gibiydim ben uyusuktum yani o yüzden de yürüyemedim çok başım döndü midem bulandı zar zor döndüm yatağa yatınca geçti ama 2.ilke göre çok daha kolaydı korkmayın yani o fazla ağrı ilk seferlik sadece ki herkeste aynı olacak diye bir sey yok kolay olanı da cok okudm burda…..güzel kızım 2.770 ve 48 cm doğdu miss kokulu Afra’m 🌸💗🐥 Doğumdan sonra ertesi günü kendime gelince buraya girip yazılanlara baktım,sürekli ablama sormanız,Dualarınız….ağladım resmen hepiniz iyiki varsınız 🤍