Kubrakarahan ah yapma bunu canım. Ben de bırakamıyordum azalttım zannediyordum ama arada bir yine çok kaçırıyordum. Sonrasında plasentada sorunumuz çıktı detaylı ultrasonda. Bebişime giden oksijen miktarında çalkalantılar oluşmuş, bazen yeterli oksijen gitmiyormuş. Bu sebeple benim tansiyonumda da yükselmeler oluyormuş ve bu erken doğuma sebebiyetmiş eğer dikkat etmezsem. Eskiden anne bebek ölümlerinin büyük kısmı bu oksijen yetersizliğinden kaynaklanıyormuş. Doktorum bu şekilde konuştu benimle. İster iç ister içme senin vicdanın demişti ilk zamanlarda da. Bi tanesi de zararlı on tanesi de, hangisinin fitili çakacağını bilemeyiz demişti. Detaylı ultrasondan çıktıktan sonra hiç içesim gelmedi. Çok nadir canım istiyor, onda da eşim sigara içecekken ben yakıp veriyorum o da çok nadir, çünkü canım istediğinde aklıma direkt günahsız oksijen yetersizliği yaşayan bebeğim geliyor. Sonuç nasıl mı? Detaylıdan 3 hafta sonra kontrolüm vardı, her şey düzenlenmeye başlamış, şuan çok çok daha iyi bebeğim. Ben de çok kızardım sigara içme diyenlere sanki isteyerek içiyorum elimde değil derdim ama gerçekten insanın başına gelince kokusunu bile istemiyorsun:) bir musibet bin nasihatten yeğdir demiş atalarımız, boşa da dememiş. Sen de benim gibi üzüntü yaşamadan önce günahsız bebeğini düşün onun iyiliği için içmemeye çalış güzel anne ❣️