Anne_melek Hiç kafanıza takmayın ben de yavaş yavaş ilerledim şuan 8,5 aylık çok seçici yemek konusunda. Ama hiç takmıyorum ne yerse onu veriyorum çoğu şeyi sevmiyor yoğurt yemiyor mesela öğürüyor bende travma yapmasın diye zorlamıyorum ama ara ara yinede teklif etmeye devam ediyorum komşumun çocuğu mesela yoğurdu 1 yaşından sonra yemeye sevmeye başladı yani kasmaya gerek yok. Bizim ki mesela çorba seviyor (tarhana, yoğurt çorbası, sebze çorbaları işte balkabağı havuç patates brokoli) püre şeklinde veriyorum çorbaları da onları allahtan seviyor yiyor. Yulaflı muhallebi veriyorum pekmezli onuda seviyor. Meyve yemiyor sevmiyor onada ısrar etmiyorum arada veriyorum.. haşlanmış yumurta sarısı yiyor, lor peyniri yiyor onları seviyor. Geçen ufaktan makarna verdim, kendimize nohut yapmıştım ondan içinden alıp verdim pek yemedi yani deneye deneye gideceğiz çok takmayın zamanla severler alışırlar ne yerse ama zorlamayın asla o zaman daha çok yemiyorlar hatta ilerde bu yeme bozukluğuna sebebiyet verebiliyormuş. Zaten 1 yaşına kadar hala ana besin anne sütü veya formül mama yani onunla zaten doyuyorlar o yüzden yemediği zaman üzülmeyin dedi doktorumuz ama teklif etmekten denemekten de vazgeçmeyin dedi bizim ki bazen ağzını bile hiç açmıyor yani olabiliyor