Kerem2014 detaylida down sendromu konusunda inceledikleri belli şeyler var. Nasal kemik ( burun kemigi) ense kalinligi kol bacak boyu kalpte delik parlaklik gibi. Bunlari goz önünde bulundurarak tarama testinde cikan değerinle ilgili yorum yapıyor. Mesela benim oglumun burun kemigini normalden kisa ölçtü. 1/9000 cikan 2li tarama riskini 6.5 kat civari artirir dedi. Bu da 1/257 lere mi ne düşüyormus. Diger bulgular da varsa ense kalinligi mesela. O zaman daha net birsey söylüyorlar. Ve yönlendirme yapiyorlar. Genetik testlere. Bize niffty ve ya triscreen testini onermisti doktorumuZ.guncel fiyatlari 3000 tl. Niffty testi %99 %98 gibi sonucu veriyor. Tricsreen testi ise bebekte down sendromu var yada yok diye bir sonuc veriyor. Benim su anki bebeğim icin de burun kemigi kisaligi dedigi için epey detayli bilgi edindim konu hakkinda. Kalitsal olarak ailede burunlarimiz küçük küçük olduğu icin detayli ultrason sonrasi hiç bir test yaptirmadim. Bebekte sorun olsa da aldirmayacaksaniz hiç girmeyin bu test islerine. Hamilelik zehir oluyor yoksa.ne gelirse allah tan sonuçta