SS2VD (evde) Hikayem
Gebeliğimi ögrendiğim gün evde doğum yapmayı niyetime almıştım. Bu süreç içerisinde hareketli bi dönem geçirdim. Son zamanlar da yapılması gereken egzersizlere ağırlık verdim.38 den itibaren sabah akşam bir yemek kaşığı zeytin yağı içtim,çayları ve hurmaları da ekleyerek yola devam ettim 🥲 Evde doğum düşündüğüm için Ebe hanım ile daha önceden görüşmüştüm. 38. Haftada muayene için yanına gittim herşey yolunda, bebek baş aşağı 1 haftayı bulmaz dedi. Dediği gibi de oldu 39+1 de gece 1.30 da nişanım geldi artık doğum yakındı.Yatıp uyumaya devam ettim bu sırada arada bi hafif karın ağrısı şeklinde kasılmalarım oluyordu. Sabaha doğru saat 6 gibi kalktım bi kaç işim vardı onları hallettim. 7′ye doğru kasılmalar hafif hafif arttı …. ablaya mesaj attım.Biraz squat çömelme kapıdan asılma egzersizleri yaptm.Saat 8′e gelmek üzereydi kızımın beslenmesini hazırlarken birden kasılmalar hızlandı duşa girip rahatlamak istedim ama giriş o giriş bi daha çıkamadım 😅 Suyun etkisine kasılmalar daha fazla dayanamadı her saniye daha da arttı. Eşime ….. ablayı aramasını söyledim. Herşey o kadar hızlıydı ki ….. ablanın gelmesi de jet hızında oldu. Geldiği gibi beni duştan çıkardı artık doğum başlamıştı yarım saat içinde Oğlum kollarımdaydı. Saat 9.15
3 saate oldu bitti herşey.Elhamdüllah Yırtılma, epizyo olmadı. 3.350 gram 50 cm doğdu paşa. Doğum sonrası sadece 2 saat yatakta yattım onun dışında hep yürüdüm oturdum ertesi gün kısa çaplı bi temizlik bile yaptım💪 bugün 4. Günümüz ve ben doğum yapmamış gibiyim. Hastane doğumu ile ev de yapılan doğum arasında öyle büyük fark var ki ancak yaşayan bilir. Bizler doğumlarımıza sahip çıktıkça herşey daha da güzel olacak inşallah. Rabbim Hepinize böyle kolay doğumlar nasip etsin 🤎