Taskaya96 içerik listesine bakmadan kullanmayın benim kullandığım jhonsons Baby nin bebe yağı. Örneğin İçinde Paraffinum Liquidum bulunuyor.
“Likit parafin (petrolatum, paraffinum liquidum): Petrol türevidir. Cildin yumuşak ve parlak görünmesi için kullanılır. Bebeklerin hassas cildindeki gözenekleri tıkar ve bu nedenle toksinlerin deri yoluyla vücuttan atılmasını engeller. Toksik, alerjen ve kanserojen etki yapar.”
İçinde bulunan diğer maddelerden biri de ispropyl palmatate:
“Isopropyl palmitate cilt tahrişine, deri iltihaplanmasına ve akneye sebep olduğu gözlenmiştir. Isopropyl myristate ürünün cilt tarafından emilimini artırması için kullanılır. Isopropyl propandan elde edilen yanıcı ve gazlı bir maddedir.”
En basitinden parfum içeriyor. Neye göre zararlı olmadığını düşünüyorsunuz bilmiyorum içerik listesi bu kadar ben zararliyim diye bağırırken. çocuk doktorları da içinde petrol barındırması nedeniyle kesinlikle önermiyor. Bebek yağı alacaksanız doğal olanlara yönelin veya evde zeytinyağı jojoba yağı vs kendiniz karışım yapıp kullanabilirsiniz vücudunuz için ve tabi doğduktan sonra bebeğiniz icinde. Sizin gebeliğiniz, sizin bebeğiniz kullanıp kullanmamak size kalmış elbette. Ama zararlı oldugunu bilip de söylemezsem için rahat etmeyecekti.